annak van értelme, aminek értelmet adunk, lehet pusztán annyi, hogy megeteted a kutyád, hogy felmosol, de lehet a karriered, a boldogság, a szeretteid, lehet a tudomány, a művészet, a vallás, saulnak az volt, hogy eltemesse a fiát, mindent felruházhatunk ezzel.
amúgy szerintem konkrétan semmi, túl nagy jelentőséget tulajdonítunk magunknak meg a földünknek is, puszta fizika meg biológia minden olyan, amire azt hisszük, hogy valami megfoghatatlan csoda.
"puszta fizika meg biológia minden olyan, amire azt hisszük, hogy valami megfoghatatlan csoda."
Attól hogy le tudták bontani a föld folyamatait fizikára meg hasonlókra, nem veszik el a csodája. A tudományhívők szokása a nihilizmus felé fordulás, a mögöttes tartalmak elítélése.
"A tudományhívők szokása a nihilizmus felé fordulás, a mögöttes tartalmak elítélése."
Nem, ugyanis a "tudományhívők" hajszálpontosan azt gondolják, amit te írtál egy mondattal ezelőtt. :) Ezt: "Attól hogy le tudták bontani a föld folyamatait fizikára meg hasonlókra, nem veszik el a csodája."
"Szerinted mi az élet értelme?"
Ezt a kérdést megérteni is nehéz, nemhogy megválaszolni.
Az emberek hajlamosak megválaszolni a megválaszolhatatlant (sokszor tudománynak álcázva) mikor a legtudományosabb egy egyszerű "nem tudom" lenne.
Nincs értelme.
Oka van, hogy a szüleid lefeküdtek egymással.
A célja az lehet, amit te adsz neki.
Részemről az, hogy minél optimálisabban éljem le. Nem könnyű megtalálni az ideális egyensúlyt a szükséges teendők és az élvezetek közt.
Folyamatos fejlődésen keresztül az ember halhatatlan, örök valójában való öntudatra ébredés.
Régebben azt hittem, hogy értelme az életnek azért van, mert az embernek van értelme.
Azóta annyival kiegészült, hogy a világmindenség értelmének része az ember.
Semmi értelme nincsen, nem is kell neki értelmet keresni.
Az ember megszületik, szükségletei vannak, iszik, eszik, alszik, ba..., aztán felnő, majd meghal. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!