Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki a kedvenc olümposzi istened?

Ki a kedvenc olümposzi istened?

Figyelt kérdés

2021. máj. 3. 23:43
A kérdező szavazást indított:
Zeusz
Héra
Poszeidón
Arész
Hermész
Héphaisztosz
Aphrodité
Athéné
Apollón
Artemisz
22 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Gondolom azért tudod, hogy a mitológia szerint ők mind hibbant, kegyetlen zsarnokok voltak, akik rivalizáltak egymással, szeretőt tartottak (erőszakoltak is), halandókat kínoztak és öltek meg.
2021. máj. 4. 00:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezek közül leginkább Pallasz Athéné. Én nagyon szerettem, hogy bár női alak, de az intelligens háborút és a tudományokat képviseli, a történeteiben is elég normális volt a többihez képest.

De nincs kifejezetten kedvencem, nagyon sok mitológiai alakot szeretek az ógörögöktől, sokszor olvasgatok róluk, mert nagyon jól lehet inspirálódni és engem nagyon kikapcsol.

2021. máj. 4. 08:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Athéné változtatta Medusát gorgonná, miután meglátta, hogy Poszeidón megerőszakolta. Nem számít hogy Medusa alapból az áldozat volt. Ennyire volt normális. :(
2021. máj. 4. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a nevét, az a kedvencem amrlyik zeusz fejéből pattant ki😅
2021. máj. 4. 10:11
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 Pallasz Athéné volt
2021. máj. 4. 10:13
 6/8 anonim ***** válasza:
27%
Androméda :)
2021. máj. 4. 20:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs a listádon, nekem Θεοτόκος.
2021. máj. 5. 07:13
 8/8 anonim válasza:
Nekem a kedvencem Hekaté a varázslás istene, de a főistenek közül Artemisz, mert fiatal, erős és bátor, emellett jól harcol.
2022. jún. 4. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!