Egyik vakcina sem rossz, szomorú, hogy Európában és magyarországon is a politika erősen befolyásolja azt, hogy ki melyik vakcinában "hisz" és ez ugyanúgy igaz a kormány kommunikációjára, mind az ellenzék kommunikációjára.
Számos orvos tartja pl. az orosz vakcinát az egyik legjobbnak, nekem sok immunológus kollégám a kínait tartja a legjobbnak, én nekik jobban hiszek, mint a rikácsoló ellenzéknek, akik óva intenek mindentől, ami orosz vagy kínai.
Nem értem, miért van ez az ódzkodás kínától itt a kommentekben is pl., kínában (meg amúgy oroszországban is) olyan tudás van, pláne a gyógyszeriparban, hogy Európa csak örülne, ha fele ilyen tudás lenne nálunk. Egyik barátnőm gyógyszeriparban auditor, rendszeresen jár kínában és mindent mondott csak azt nem, hogy ott gáz és kritikán aluli a gyógyszeripar....
Én amúgy egyáltalán nem vagyok kormánypárti(sőt, lol), de ha egyvalamire nem fújok a kormányra az az, hogy Eu-n kívül intéztek oltást a népnek, engem az se érdekel mennyiért. Ha az Eu csigalassú beszerzése miatt nincs vakcina, akkor meg az lett volna a baj
Nagyon gáz és szomorú, hogy az ellenzék a kormány kína-barátsága miatt zsigerből elutasítja és sz-rnak titulálja. Csak azért, mert valamivel cimborál a fidesz, még nem egyből sz-r is, bármennyire is sz-r maga a fidesz. Ez csak politika.
Szakmai szemmel nézve én amúgy meg jobban is bízok ebben vagy az adeno-asszociált vakcinákban, mert ezekről már tudjuk, hogy hatnak, valóban működnek, mivel a kínaiban elölt vírus van, szélesebb spektrumú is, mint pl egy Pfizer, amiről már kiderült h pl. az egyik, asszem dél-afrikai variáns ellen nem is véd. Nem a COVID-19 az első mRNS vakcina kísérlet, próbálkoztak SARS meg MERS elleni mRNS vakcinákkal is, szegény állatok ki is pusztultak, nem élte meg a klinikai fázist.
Ezzel én nem mondom, hogy a Pfozer vagy a Moderna szar, egyszerűen csak azt mondom, hogy sikeres mRNS vakcina emberre ezek előtt még nem készült el, és én pl. úgy vagyok vele, ha már kísérleti nyula vagyok egy vakcinának, akkor olyannak legyek, amihez hasonló már van és működik és biztonságos. De ez csak az én személyes döntésem, egyáltalán nem állítom, hogy a Pfzer rossz, hiszek az orvosoknak meg azoknak, akik szakmai szemmel ezt ajánlják, ugyanakkor a saját döntéshez is megvan a jogom.
Nem értem azt sem, hogy miért tartjuk feljebbvalónak az EU szakembereit, mint pl a saját szakembereinket mondjuk regisztrációs téren. Eu nem indított regisztrációs eljárást akkor biztos szar, ez alapján utálkoznak a keleti vakcinákon. De miért lennének az EU-nak jobb szakemberei, akik ezt jobban el tudják dönteni? Mintha az Eu nem politikai érdekekből hanyagolná az orosz és kínai vakcinákat.... Nyilván ez az oka, ahogy európában minden a politikáról szól a járvány kapcsán.
Én a Sinopharmot kaptam, az égvilágon semmi bajom nem volt tőle, a karom fájt 1-2 napig.
Vagy jó vagy nem de az biztos.
Én is azt kaptam csak egy kicsit fájt az oltás helye.
Majd az idő méghozza , hogy mennyire hatásos.
Amúgy a gyermekkori oltások nagy része is Kínából jön. Csak úgy mondom
Alapból szivesen beadatnám, de attól tartok nem utazhatok vele túl sok fele a világban, és ez elveszi a kedvem. Így egyenlőre vacillálok, várok és figyelek.
Ha a nem EUs országok, pl. Japán, Dél-Korea, Thaiföld, Szingapúr, Kanada, stb. Beengednek "nem EU komfortos" oltással is, nekem jöhet a shinopharm. Ha csak nyugatival mozoghatok normálisan a világban, akkor várok még egy kicsit.
Ps.
Megértem ha ez valaki másnak nem szempont, nekem viszont az, ez van. Én nem akrok senkit meggyőzni hogy ez mennyire fontos érv, más sem tud meggyőzni engem, hogy nem az. Nekem túl száraz itt a levegő, másnak teljesen megfelel, ez van, nincs min vitatkozni.
Semmi rosszat nem gondolok róla. Szerdán kaptam meg belőle az első adagot.
Csak a fejem fájt másnap, de azóta sincs semmi tünet.
A krónikus beteg 60 éves apám is ezt kapta meg 1,5 hónapja, semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!