Pénzt próbál kunyerálni, mert nem tud spórolni. Mit tegyek?
Az egyik ismerősöm próbál célozgatni hogy pénz kéne neki mert már nem tud bérletet és kaját venni.
Spórolni vagy ésszerűen pénzt kezelni az nem megy neki de mindenki segítsen azt elvárja.
Hogyan tudnám lebeszélni erről? nem mondja ki csak célozgat és nyavajog hogy nincsen pénze mert már hó elején elbassza mindenre.
10.én kap fizetést 20-25.én már meg kell húzni a szíjat 30.-án meg már megy koplalás meg a ruhák átforgatása hogy hátha csurran cseppen valami a kabátzsebből.
Erről le lehet valahogy szoktatni? Komolyan zavaró ez a viselkedés.
Ha muszáj vele beszélned, akkor valami ilyesmit mondj neki, mikor célozgat:
Megértelek, rossz az, mikor anyagi gondjai vannak az embernek. De ezen csak te magad tudsz segíteni, más sajnos nem. Ha ehhez kell tanács, akkor megpróbálok tanácsot adni. Más esetben viszont nem szívesen hallgatom az anyagi ügyeidről való panaszkodáat,mert ez mindenkinek a magánügye és túl személyesnek gondolom ahhoz, hogy mindig ez legyen a téma.
Ha csak próbál célozgatni, akkor mi a baj?
Én immunis vagyok az ilyen célozgatásokra, nem érzem, hogy adnom kéne.
Legtöbbször olyan ember csinálja ezt, aki olyan javakat vesz meg, amiket én az életben nem vettem, sokszor annyi pénzhez jut, mint én.
5: Erről a kommentedről ez jutott eszembe:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!