Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pénzt próbál kunyerálni, mert...

Pénzt próbál kunyerálni, mert nem tud spórolni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm próbál célozgatni hogy pénz kéne neki mert már nem tud bérletet és kaját venni.

Spórolni vagy ésszerűen pénzt kezelni az nem megy neki de mindenki segítsen azt elvárja.

Hogyan tudnám lebeszélni erről? nem mondja ki csak célozgat és nyavajog hogy nincsen pénze mert már hó elején elbassza mindenre.

10.én kap fizetést 20-25.én már meg kell húzni a szíjat 30.-án meg már megy koplalás meg a ruhák átforgatása hogy hátha csurran cseppen valami a kabátzsebből.

Erről le lehet valahogy szoktatni? Komolyan zavaró ez a viselkedés.

2021. ápr. 25. 12:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem vannak ikyen rokonaim. Nem lehet nekik tanácsot adni, még te vagy a hülye. Mindenkit le néznek, de mikor már nincs mit enni akkor várják a segítséget. Tiszta életképtelenek. Mert ez már az. Az ilyen ember nem ismeri el soha hogy magának köszönhet mindent. Érdemes kerülni. Ha neked ez csak ismerős akkor én nem barátkoznék vele.
2021. ápr. 25. 12:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha muszáj vele beszélned, akkor valami ilyesmit mondj neki, mikor célozgat:

Megértelek, rossz az, mikor anyagi gondjai vannak az embernek. De ezen csak te magad tudsz segíteni, más sajnos nem. Ha ehhez kell tanács, akkor megpróbálok tanácsot adni. Más esetben viszont nem szívesen hallgatom az anyagi ügyeidről való panaszkodáat,mert ez mindenkinek a magánügye és túl személyesnek gondolom ahhoz, hogy mindig ez legyen a téma.

2021. ápr. 25. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Semmit, ne adj neki és építsd le a kapcsolatot. Úgyse tudod megváltoztatni
2021. ápr. 25. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak próbál célozgatni, akkor mi a baj?

Én immunis vagyok az ilyen célozgatásokra, nem érzem, hogy adnom kéne.

Legtöbbször olyan ember csinálja ezt, aki olyan javakat vesz meg, amiket én az életben nem vettem, sokszor annyi pénzhez jut, mint én.

2021. ápr. 25. 12:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne. Ne adj neki pénzt.
2021. ápr. 25. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:

5: Erről a kommentedről ez jutott eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=5sXxwldF_4s :)))

2021. ápr. 25. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!