Ha ezek a nyitásnak nevezett nem nyitások helyett a védettségi igazolvány kelte + 45 nap után az emberek mentesülnének legalább a köztéri maszk viselés alól, annak milyen hatása lenne?
A maszk a legkevesebb.
Ha nem különböztetnék meg negatívan a nem oltottakat, nem menne a boszorkányüldözés, az jóval nagyobb ösztönző lenne.
“ Szomszédokkal közös vélemény, hogy arra hogy oltott személytől, aki nem is köhög, az esély arra hogy valaki elkapja a vírust (...) gyakorlatilag 0.”
Ugye jol sejtem, hogy nem hogy orvos nincs koztetek, de meg egy kozepfoku egeszsegugyi kepzettseggel rendelkezo ember sem?
Sima legzessel is tovabbitod a virust (ezt aeroszol meretu reszecskekkel, de az is azt jelenti, hogy kb fel ora alatt egy atlag szobat beteritesz vele, es raadasul ugye ezek a meretu “cseppek” konnyebbek a levegonel, tehat lebegnek), de a beszed, etkezes, emelkedettebb legzesszam (sportolas pl.), enekles, emelt hangero (khm, EB focimeccsek...) meg komolyobb kockazati tenyezot jelentenek, mivel ilyenkor tobb tizszeres mennyisegu es meretu (legtobbszor mar szabad szemmel is lathato) viruscseppeket engedsz szabadjara.
Amugymeg nem hiszem el, hogy ez a maszk kerdes mennyire beakadt egyeseknel. Azt siman megertem, hogy a kereskedelmi es egyeb szolgaltatasok leallitasa az ott dolgozoknak rossz, azt is, hogy az embereknek hianyzik a kimozdulas. Na de hogy valakit egy 10 grammos szovetdarab zavarjon legjobban, azt nem tudom elhinni...
(A kepzelt legzesi nehezsegeket, oxigenhianyt es hasonlo teveszmeket meg inkabb ugorjuk is.)
Na, a szomszédokkal konzultáltam rész után nem olvastam tovább.
Bár jó, ha te Cili meg Bözsinénivel vírusszakértősködtök.
De ha kontextusba helyezem, az én szomszédomból 1 beszámíthatatlan elmebeteg, másik, az anyja bolond, kettő meg full gonosz és előbbit gyámság alá akarják helyezni.
Belegondoltam, ha én konzultálok ezekkel, a tek vagy a rendőrség jön ki előbb?.
Részemről ennyit az értelmiségi szomszédokról, kivéve ha nem a Rózsa dimbon laktok és van legalább egyikőtöknek mesterdiplomája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!