Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sértő egy kövér számára, ha...

Sértő egy kövér számára, ha én vékony vagyok és sportolok?

Figyelt kérdés

Több ilyen külföldi videót néztem a "fat acceptance"-el kapcsolatban, és az egyikben egy kövér nő beszélt arról, hogy aki sportol és tesz a testéért, az ezzel diszkriminálja a kövéreket, hiszen azt a képet erősíti, hogy a vékony sportos test a követendő példa.

Én nem tudom, mi a követendő, de én szeretek szép lenni, illetve mivel voltam kövér tudom, hogy nem éreztem magam jól és nem elsősorban azért, mert rám se nézett az ellenkező nem, hanem mert lassú voltam tőle és fáradt.

Szerintem ez egy olyan dolog, hogy ha valakit leoltok azért, mert nagy az orra (mint pl. nekem :D ), akkor elég bunkó vagyok, mivel ezen nem tud az illető változtatni. Nem így a kövérséggel, amit bárki meg tud változtatni, ha akar, ha meg nem akar, az is az ő dolga, de engem miért szólít fel, hogy én se akarjak nekem megfelelő testet?

Azért kérdezem ezt, mert itthon is felütötte a fejét ez a "plus size" téma, amiből nyilván valaki nagyon jól megél, de nem hiszem, hogy az "elfogadást" bármi módon elősegíti. Azt se értem, mit ért elfogadás alatt, hogy nekem is tetsszen a kövérség?

2021. ápr. 21. 18:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez csak irigység,hogy valaki képes tenni,hogy elérje ezt az alakot,valaki meg nem.Ez a kifejezés meg,hogy plus size ez egy vicc.Miért nem lehet kimondani ,hogy dagadt?Attól,hogy máshogy hívjuk még ugyanaz marad az illető.
2021. ápr. 21. 19:05
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem. És nem tudom ki szólít fel, hogy ne legyél olyan, amilyen neked jó.
2021. ápr. 21. 19:05
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem sértő, csak önmagának se meri bevallani, hogy irigy a vékonyakra és inkább sértegeti a vékonyakat, mert ha már neki nem jó, akkor a másiknak se legyen jó. Viszont ilyet csak igen kis agyi szinttel rendelkezők csinálnak.

Engem teljesen hidegen hagy, hogy kinek milyen az alakja, mindenki a saját testéért, egészségéért felelős. Hazánk Európa legelhízottabb országa, innentől fogva egy egészséges, mozgásban gazdag életmódot folytató egyén kitűnik a tömegből.

2021. ápr. 21. 19:07
 4/12 A kérdező kommentje:
2: ha kijelented, hogy én márpedig diszkriminállak téged, akkor ebből eléggé az következik, hogy szertenéd, hogy hagyjam abba. Vagy talán nem így gondolod?
2021. ápr. 21. 19:08
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

A píszível az a baj, mint minden szélsőséges irányzattal. Több szempontból is hasonló például a nácizmushoz vagy a bigott vallásossághoz... Azt hiszik a képviselői, hogy csak ők tudják az élet nagy igazságait, és aki más mint ők, vagy máshogy gondolkozik, azt kirekesztik, elítélik, lenézik.

A túlzott fat acceptance a píszí egy ága, és ők is ugyanezt csinálják. A body positivity alapvetően egy jó irány: fogadd el a tested ha nem tudsz rajta változtatni, ha pedig tudsz, akkor változtass olyan irányba, hogy neked a legjobb legyen, Ez a változás pedig bármit jelenthet, lehetsz 150 kiló vagy 45, Lehetsz agyontetovált, öltözködhetsz ahogy csak akarsz, férfiként lehet hosszú hajad vagy körmöd, stb, és jogod van hozzá, hogy emiatt senki ne bántson, ne legyél kirekesztett, ne ítéljenek el.

Az elfogadást hajtogatják, holott ők a legkirekesztőbbek. Az elfogadás azt jelenti, hogy nem csak azt fogadom el, ami az én elvrendszeremben benne van. A píszík csak a "GYÖNYÖRŰ VAGY ÉS KÜLÖNLEGES, AKÁRHOGY IS NÉZZ KI" mantrát fogadják el (honnan is ismerősek a dogmaszerű mantrák, táncsak nem a bigott vallásosságból?), és ha te úgy gondolod, hogy csak a vékony, edzett test szép, az elhízás pedig szerinted nem esztétikus, rádsütnek valamit, ebben a helyzetben pl fatphobic leszel.

Ne aggódj, én kövér vagyok, és engem nem sértesz azzal hogy szép vékony vagy, és így érzed jól magad. Én is így érzem jól magam, és mindkettőnk barátja imádja amit kap, ezért van velünk :)

Ahogy egy kövér embernek, neked is jogod van olyan testben élni amilyenben szeretnél, és másnak kötelessége ezért téged ugyanolyan értékes emberként kezelni.

2021. ápr. 21. 19:10
 6/12 anonim válasza:
93%

Szerintem ez abszolút nem sértő. Úgy gondolom, hogy a te döntésed, hogy mit teszel a testeddel és mikor sportolsz.

Nem tartom normálisnak, hogy már ez is sértő kéne legyen, hogy valaki egészségesen él és sportol.

Szerintem ez már megint csak egy nyugati,felfújt dolog, ami lassan kezd szánalmas lenni.

(szeretném leszögezni, hogy én se vagyok sovány és nincs problémám az LMBTQ mozgalommal csak az agyamra megy sensitive társadalom amit nevelnek

ja, és nő is vagyok)

7/12 anonim ***** válasza:
68%

Azt értsd elfogadason, hogy pont semmi közöd ahhoz, hogy az illető hogy néz ki és a velemenyedet nem kell semmilyen formában kifejezni.

DE ez az elfogadás mindenre kellene, hogy vonatkozzon. Nem csak a kövérségre, hanem ha valakinek szerinted ronda a hajszíne, csúnyán vékony stb.

Hagyd élni a másikat, és ne cseszegesd azért, mert ő olyan, amilyen.

Ha egy ilyen társadalomban élnénk, akkor mondjuk a hátad mögött lehet téged se csesztetne senki, H haha lefogyott, de attól nézd meg milyen csúnya nagy az orra.

(Remélem, így érted..)

Az meg, akinek a videójat nézted, a vékonyak és a sport = koverek diszkriminalasa..azt vagy te érted félre, vagy szimpan h.lye a nő.

Egyébként én sportolok kövéren (~100kg) és köszönöm, attól még szépnek érzem magam, mert túlsúlyos vagyok. Sőt, a párkereséssel sem volt soha gondom.

Baar azt azért én megkérdezném, H te belül még kövérnek érzed magad? Hogy ilyeneket nezegetsz és ez zavar téged?

8/12 anonim ***** válasza:
74%

#1:

Azért, édes kisfiam, mert le "dagadtozni" valakit bunkóság. Azért.

2021. ápr. 21. 19:17
 9/12 anonim ***** válasza:
86%
8as: de ezek a mozgalmak letagadják a dagadtságot, mert gyengék tenni ellene, ezért bele akarnak kényelmesedni, le tagadni a tényt hogy igen is kövérek és az egészségtelen. Normalizálják az egészségtelen életmódot. Dagadtnak hívni valakit nem jó, de letagadni hogy az, és fancy nevekkel illetni, meg plus size modellek sem tudom kiknek tetszenek, a plus size embereken és supportereken kívül...
2021. ápr. 21. 19:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen hülyeségeket nem kell komolyan venni.

Ez kb olyan mint mikor valami blm hibbant azt magyarázta, hogy az amerikai-ázsiai kisebbségek ellen történi rasszista ázsaifób indíttatású támadások amiket feketék követnek el, arról is a fehérek tehetnek. :D

2021. ápr. 21. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!