Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megérdemli az a szagszerű...

Megérdemli az a szagszerű orvosi ellátást, a covid tagadó /vagy korábban az volt/ ha mégis elkapja a kort és súlyos állapotba kerül?

Figyelt kérdés

A gyakorikérdések is teli vannak vírus tagadókkal. Személyesen is ismerek több ilyen embert. Sőt a legdurvább az amikor először azért hisztizik, hogy miért kell a korlátozás, meg a vírust is Orbán találta ki, majd ha lebetegszik miért nem ugrálja körbe legalább 3 doktor..

Tudom az orvosi etika meg minden... De akkor is...

2021. ápr. 19. 06:03
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
66%
Nekem még a pénz se kell. Egyszerűen ne lehessen senkire erőltetni. Tiltsa meg a törvény az ilyet.
2021. ápr. 19. 07:14
 12/25 A kérdező kommentje:

Lehet hogy rosszul fogalmaztam:

Józsi bácsi 75 éves /magasnyomással. és kisebb betegségekkel. De otthon marad sajnos senki nem volt aki bevásároljon neki ezért a boltba elkapta.

_ vagy Sanyi40 éves Tele sírtra a netet, a lezárások, és kioktatott mindenkit hogy nincs is vírus. Nem hordott maszkot, és ő is elkapta.

Csak egyiket lehet megmenteni, te melyiknek adnád az utolsó lélegeztető gépet?

2021. ápr. 19. 07:18
 13/25 anonim ***** válasza:
79%

12

"Azt is elmondta viszont, hogy a Covid-osztályokon gép segítségével lélegző betegek 80 százalékának nem tudják megmenteni az életét az orvosok, a halálozási arány négyszer több, mint egy normál intenzív osztály esetében"

[link]

2021. ápr. 19. 07:30
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Sok területen van még az életben ilyen sunyi gciláda, aki 5 perccel előbb még az egész pereputtyodat kiírtotta volna, most meg nyalizik 1000-rel, hogy jó legyen nálad.

Csak én ismerek vagy 5 ilyen élőlényt, ha kitörne valamiféle világháború, elég szar jövőjük lenne...

2021. ápr. 19. 07:46
 15/25 A kérdező kommentje:
Nyilván Sanyit fogják megmenteni, még akkor is ha közvetve felelős Józsi bácsi haláért.
2021. ápr. 19. 08:05
 16/25 A kérdező kommentje:
Na persze a kérdés nem csak itt merül fel pl autóbeleseteknél sem biztos hogy a vétlen sofőr életét mentik meg.
2021. ápr. 19. 08:13
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Ilyen alapon ne menjen ki a mentő ahhoz sem aki közlekedési balesetet okoz/szenved, mert minek ült autóba.

Vagy ne kapjon ellátást aki iszik, dohányzik. De ilyen alapon a daganatos betegek nagy része se kapjon ellátást, hát miért nem ment el korábban kivizsgálásra.

Vagy egy sima megfázásnál is küldjön el az orvos a bús p..csába, mert miért nem vettél fel sapkát meg sálat.

2021. ápr. 19. 08:42
 18/25 anonim ***** válasza:
72%
Az a baj, hogy a kérdező full hülye:D
2021. ápr. 19. 08:48
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy ezt nem a magyar "népi bíróságnak" kell megítélni, akik ilyenkor ezerrel szeretnek ítélkezni a másik felett minden háttértudás nélkül...
2021. ápr. 19. 09:31
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet orvosi szempontból így szelektálni. Egyrészt amikor életet kell menteni, akkor nem fogja visszanyomozni senki, hogy vajon az elmúlt év során miket posztolt az egyén facebookra, vagy hordta-e a maszkot rendületlenül. Ő emberi életet és emberi életet hasonlít össze. Ha dönteni kell, akkor szép hosszú etikai eljárás alapján döntik el ki kapja a lélegeztetőgépet. Simán lehet, hogy Józsi bácsi lesz az, mert Pista végigitta a fél életét és a mája meg a veséje is felmondja lassan a szolgálatot, míg Józsi bá fitt, egészséges, éppen csak egy magas vérnyomással küzd, amivel kb. minden második ember.

Ennyi erővel teljesen igaza van a 17-esnek. Senkit nem kellene ellátni soha, mert lehet hogy csak közvetve ugyan, de mindenki felelős azért, ha megbetegszik. Végülis Józsi bá is rendeltethette volna házhoz a bevásárlását.

Én úgy vagyok vele, hogy tisztességes módon kifizetem az adómat és a járulékokat, amiből momentán kb. semmit nem kapok vissza. Szakorvosi ellátásokra évek óta olyan várólisták vannak, hogy inkább kifizetem a magánellátást. Semmilyen támogatásban nem részesülök, pedig átlagon felüli jövedelem mellett brutális mértékű adót fizetek. A családunk egyetlen nyugdíjasa, a nagymamám is csak vegetál a nyugdíjából, pedig kb. egyedül befizetem azt a járulékot a családban, amit ő megkap.

Innentől kezdve ha nekem valaki a kórház kapujában azt mondaná, hogy nem kapok covid ellátást, mert közterületen, ahol a kutya sem mászkál 4 méteres körzetemben, nem vettem fel a maszkot, vagy mert ide kommentáltam olyanokat, hogy azért nem normális ilyen mértékű korlátozásokban élni, igencsak ideges lennék.

Én nem érdemlem meg az ellátást, bezzeg Lakatos Rájkönen, a 40 éves cigányember, aki ha dolgozik is csak feketén, ő megérdemli, mert ő max a pereputtyban hangoztatta a véleményét, nem nyilvánosan.

2021. ápr. 19. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!