Megérdemli az a szagszerű orvosi ellátást, a covid tagadó /vagy korábban az volt/ ha mégis elkapja a kort és súlyos állapotba kerül?
A gyakorikérdések is teli vannak vírus tagadókkal. Személyesen is ismerek több ilyen embert. Sőt a legdurvább az amikor először azért hisztizik, hogy miért kell a korlátozás, meg a vírust is Orbán találta ki, majd ha lebetegszik miért nem ugrálja körbe legalább 3 doktor..
Tudom az orvosi etika meg minden... De akkor is...
Lehet hogy rosszul fogalmaztam:
Józsi bácsi 75 éves /magasnyomással. és kisebb betegségekkel. De otthon marad sajnos senki nem volt aki bevásároljon neki ezért a boltba elkapta.
_ vagy Sanyi40 éves Tele sírtra a netet, a lezárások, és kioktatott mindenkit hogy nincs is vírus. Nem hordott maszkot, és ő is elkapta.
Csak egyiket lehet megmenteni, te melyiknek adnád az utolsó lélegeztető gépet?
12
"Azt is elmondta viszont, hogy a Covid-osztályokon gép segítségével lélegző betegek 80 százalékának nem tudják megmenteni az életét az orvosok, a halálozási arány négyszer több, mint egy normál intenzív osztály esetében"
Sok területen van még az életben ilyen sunyi gciláda, aki 5 perccel előbb még az egész pereputtyodat kiírtotta volna, most meg nyalizik 1000-rel, hogy jó legyen nálad.
Csak én ismerek vagy 5 ilyen élőlényt, ha kitörne valamiféle világháború, elég szar jövőjük lenne...
Ilyen alapon ne menjen ki a mentő ahhoz sem aki közlekedési balesetet okoz/szenved, mert minek ült autóba.
Vagy ne kapjon ellátást aki iszik, dohányzik. De ilyen alapon a daganatos betegek nagy része se kapjon ellátást, hát miért nem ment el korábban kivizsgálásra.
Vagy egy sima megfázásnál is küldjön el az orvos a bús p..csába, mert miért nem vettél fel sapkát meg sálat.
Nem lehet orvosi szempontból így szelektálni. Egyrészt amikor életet kell menteni, akkor nem fogja visszanyomozni senki, hogy vajon az elmúlt év során miket posztolt az egyén facebookra, vagy hordta-e a maszkot rendületlenül. Ő emberi életet és emberi életet hasonlít össze. Ha dönteni kell, akkor szép hosszú etikai eljárás alapján döntik el ki kapja a lélegeztetőgépet. Simán lehet, hogy Józsi bácsi lesz az, mert Pista végigitta a fél életét és a mája meg a veséje is felmondja lassan a szolgálatot, míg Józsi bá fitt, egészséges, éppen csak egy magas vérnyomással küzd, amivel kb. minden második ember.
Ennyi erővel teljesen igaza van a 17-esnek. Senkit nem kellene ellátni soha, mert lehet hogy csak közvetve ugyan, de mindenki felelős azért, ha megbetegszik. Végülis Józsi bá is rendeltethette volna házhoz a bevásárlását.
Én úgy vagyok vele, hogy tisztességes módon kifizetem az adómat és a járulékokat, amiből momentán kb. semmit nem kapok vissza. Szakorvosi ellátásokra évek óta olyan várólisták vannak, hogy inkább kifizetem a magánellátást. Semmilyen támogatásban nem részesülök, pedig átlagon felüli jövedelem mellett brutális mértékű adót fizetek. A családunk egyetlen nyugdíjasa, a nagymamám is csak vegetál a nyugdíjából, pedig kb. egyedül befizetem azt a járulékot a családban, amit ő megkap.
Innentől kezdve ha nekem valaki a kórház kapujában azt mondaná, hogy nem kapok covid ellátást, mert közterületen, ahol a kutya sem mászkál 4 méteres körzetemben, nem vettem fel a maszkot, vagy mert ide kommentáltam olyanokat, hogy azért nem normális ilyen mértékű korlátozásokban élni, igencsak ideges lennék.
Én nem érdemlem meg az ellátást, bezzeg Lakatos Rájkönen, a 40 éves cigányember, aki ha dolgozik is csak feketén, ő megérdemli, mert ő max a pereputtyban hangoztatta a véleményét, nem nyilvánosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!