Mi kell ahoz, hogy katona lehessek?
2 év alatt még sok víz lefolyik a Dunán. Ha még mindig katona akarsz lenni, de mondjuk nem úgy sikerül az érettségi ahogy akartad, vagy még úgy érzed, nem állsz készen egy főiskolára, akkor megcsinálhatod előtte a tiszthelyettes alaptanfolyamot. Ha még pár év után is motivált maradsz, akkor utána mehet az egyetem is. A tanulás is könnyebb lesz ott, hiszen már van megvan az alaptudásod és egy kis rutin is.
Én mondjuk kicsúsztam a nappali korhatárból, ezért előbb a tisztelyettesire mentem, aztán talán jövőre összejön az egyetem is :)
Ha most szakmát tanulsz, akkor érettségi után hány év lenne a szakvizsgáig?
Ha egy év, akkor azt még mindenképp csináld meg! Ha valamiért mégse jönne be a katonaság, vagy neadja isten történne veled valami, akkor még mindig lesz egy tartalékszakmád.
Nekem 3 szakmám volt, mielőtt felszereltem.
Mentális egyensúly.
Egészségügyi alkalmasság.
Magyar állampolgárság.
Betöltött 18 életév.
Erkölcsi feddhetetlenség.
Fizikai erőnlét, állóképesség.
Hivatásos állományba vételhez:
Érettségi bizonyítvány.
Alapfokú nyelvismeret legalább egy idegen nyelvből.
Szakirányú iskolai végzettség.
Tiszti beosztás betöltéséhez:
Főiskolai diploma.
Annyit érdemes még tudni a tiszti beosztásokkal összefüggésben, hogy amennyiben tiszti beosztásban szeretnél szolgálni, automatikusan bele kerülsz egy tanulási spirálba is, - mivel időről-időre tovább kell lépned egy beosztásból egy magasabba és ehhez időről-időre különböző tanulmányokat kell elvégezned sikeresen. Korlátozott ideig tolerálja a testület, ha nem tanulsz, de egy idő után kiveti magából a szervezet azokat, akik nem óhajtanak, ill. tudnak többet teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!