1 ember / 10nm2 a boltokban. Ezt hogy kell elképzelni? Kinn számolják hogy hany ember mehet be, sorba kell allni? Ez melyik üzletekre vonatkozik?
#11 Pont azt kéne megérteni, hogy most nem megyünk nézelődni. Ha kiszakadt a fenekemen a nadrág, akkor megyek és veszek egy másikat, de nem most nézem végig az összes üzletet a csodálatos nyári outfithez.
Ugyanígy, ha valaki egész nap otthon van, akkor lehetőleg 9 és 15 óra között menjen vásárolni. Ma is kellett nyugdíjasokat kerülgetnem 18 óra után, pedig ők aztán tényleg bármikor ráérnek.
A lényeg, hogy minimalizáljuk a kontaktusszámot, csak sajnos ezt sokan nem értik meg, ezért kellenek a korlátozások. A hosszabb nyitva tartás segíti a tumultusok elkerülését, a négyzetméter-korláttal pedig előbb-utóbb megtanulják az emberek, mikor érdemes menni (mármint azon időszakon belül, amikor megtehetik).
#13: azért azt te sem gondolod komolyan, hogy akinek elszakad a nadrágja, az csak úgy bemegy, leakasztja az elsőt, és megveszi. Meg kell nézni a méretet, fel kell próbálni, hogy áll, és a többi. Azért, mert páran még mindig rettegnek, nem fogok toprongyosan menni emberek közé...
De cipővásárlás még rosszabb, ha csak picit is nem stimmel a méret, fél év múlva szanaszét törik-hajlik az egész cipő az orránál.
Akinek nagyon kell valami, az meg úgyis tömörülni fog az üzlet előtt. Ez kb. ugyanakkora öngól, mint az őszi "adunk-az-időseknek-sávot-de-mehetnek-bármikor-is".
Így van, szerintem is. Visszahozhatnánk mondjuk a cserekereskedelmet. Nekem van 10 paprikám, adsz érte egy tyúkot? Ja, hogy szerinted az 15 paprikát ér...? Nem baj, lekardozzuk.
Egyelőre viszont pénzből élünk, és ideje lenne a megélhetési szempontokat is figyelembe venni. Tudom, valakinek a nagyanyját elvitte a vírus, viszont a másik meg azon gondolkodik, miként fog ételt rakni holnap a családi asztalra.
A holtakat semmi nem hozza vissza, az élők viszont éhesek, jó lenne ezt megérteni egyszer s mindenkorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!