Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet elkerülni a kozmeti...

Hogy lehet elkerülni a kozmetikusnál/ pillásnál a kínos beszélgetéseket? Szitu lent.

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy van a városunkban egy nagyon jó pillás szakember, aki szuperül dolgozik, kész alkotói munka, amit csinál, nagyon rendes, korrekt csajszi, és bár nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni.

Na már most ilyenkor elkerülhetetlen az a beszélgetés, hogy ki mit csinál, honnan jön és az ehhez hasonló alapdolgok. Megtudta, hogy nyelvtanár vagyok két iskolában is (angol-olasz-orosz) és folyton ócsárolja nekem a tanárokat, meg a gyerekét hozza fel példának, hogy mennyire nem csinálnak semmit a távoktatás alatt stb stb. A tanároknak szerinte a munkájukkal arányos bérezést kéne kapni (kevesebbet, szerinte!) mert nem termelünk konkrét profitot a társadalomnak, mint ő, és hogy a fiának sincs normális nyelvtanára. Ezután megkér engem, hogy vállaljam már el,de egyszerűen annyira toxikusan és megalázóan beszél minden tanárról, hogy nemet mondtam.

Megértem,ha sok a rossz tapasztalata, és nagyon sajnálom is (szekunderszégyenem van) ahogy hallgatom a történeteket, de én sem szidom a pillásokat csak azért, mert van pár kontár, aki el is cseszte a pillasoromat korábban.

Amikor nem szeretnék beszélgetni, akkor meg nyüsztet, hogy a tanárok unalmasak is. :/

Váltani nem szeretnék, mert ezen kívül jól dolgozik, és meg vagyok vele elégedve, próbálom is kedvelni, csak megsértődik, ha nem beszélgetünk. Mit javasoltok?

2021. márc. 31. 17:47
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és mindezt neki is elmondtam szépen, kedvesen, de erre még nagyobb szidalmazásba kezdtek a kolleganőivel, akik mind lenézik a tanárokat. És az orrom alá dörgölték, hogy bezzeg ők 400 ezret hazavisznek egy hónapban. (én pályakezdőként, 6 év egyetem után nettó 150et, és kinevettek, mikor ezt elmondtam , pedig direkt nem panaszkodtam ) :(
2021. márc. 31. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Miért kéne ezekről beszélni?

Hozz fel más témákat, tereld el a gondolatait.

2021. márc. 31. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz az ilyen emberekkel témát váltani, de legyél te is erőszakos, kezdj el beszélni teljesen másról, akár többször is térj vissza a másik témádhoz.

Ha pedig ez nem sikerül, akkor sajnos tűrd a kezelés alatt amiket mondanak, és ne reagálj, vagy csak igen-nem-mel válaszolj kedvetlenül.

2021. márc. 31. 18:05
 4/5 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem el, hogy nincs másik pillás a közeledben, aki legalább olyan jól dolgozik, mint ő. De a helyedben még lehet azt is bevállalnám, hogy egy kevésbé ügyes pilláshoz járnék, de ennek én nem hagynám ott a pénzem többet...
2021. márc. 31. 18:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! A témaváltást már többször megkíséreltem, legtöbbször egy ideig úgy tűnt, hogy sikeresen, majd visszatért ehhez a témához... Egyébként kedves utolsó, igazad van, csak sajna mivel a szemem körül dolgozik, fontos a profizmus, mert nagyon veszélyes egy nem jó pillás, hiszen sérüléseket is tud ott okozni.

(de én vagyok a hülye amúgy,hogy van ez a függőségem, de tényleg, annyivel szebbé teszi az arcot) :D

2021. márc. 31. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!