Hogy lehet elkerülni a kozmetikusnál/ pillásnál a kínos beszélgetéseket? Szitu lent.
Szóval az a helyzet, hogy van a városunkban egy nagyon jó pillás szakember, aki szuperül dolgozik, kész alkotói munka, amit csinál, nagyon rendes, korrekt csajszi, és bár nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni.
Na már most ilyenkor elkerülhetetlen az a beszélgetés, hogy ki mit csinál, honnan jön és az ehhez hasonló alapdolgok. Megtudta, hogy nyelvtanár vagyok két iskolában is (angol-olasz-orosz) és folyton ócsárolja nekem a tanárokat, meg a gyerekét hozza fel példának, hogy mennyire nem csinálnak semmit a távoktatás alatt stb stb. A tanároknak szerinte a munkájukkal arányos bérezést kéne kapni (kevesebbet, szerinte!) mert nem termelünk konkrét profitot a társadalomnak, mint ő, és hogy a fiának sincs normális nyelvtanára. Ezután megkér engem, hogy vállaljam már el,de egyszerűen annyira toxikusan és megalázóan beszél minden tanárról, hogy nemet mondtam.
Megértem,ha sok a rossz tapasztalata, és nagyon sajnálom is (szekunderszégyenem van) ahogy hallgatom a történeteket, de én sem szidom a pillásokat csak azért, mert van pár kontár, aki el is cseszte a pillasoromat korábban.
Amikor nem szeretnék beszélgetni, akkor meg nyüsztet, hogy a tanárok unalmasak is. :/
Váltani nem szeretnék, mert ezen kívül jól dolgozik, és meg vagyok vele elégedve, próbálom is kedvelni, csak megsértődik, ha nem beszélgetünk. Mit javasoltok?
Miért kéne ezekről beszélni?
Hozz fel más témákat, tereld el a gondolatait.
Nagyon nehéz az ilyen emberekkel témát váltani, de legyél te is erőszakos, kezdj el beszélni teljesen másról, akár többször is térj vissza a másik témádhoz.
Ha pedig ez nem sikerül, akkor sajnos tűrd a kezelés alatt amiket mondanak, és ne reagálj, vagy csak igen-nem-mel válaszolj kedvetlenül.
Köszi a válaszokat! A témaváltást már többször megkíséreltem, legtöbbször egy ideig úgy tűnt, hogy sikeresen, majd visszatért ehhez a témához... Egyébként kedves utolsó, igazad van, csak sajna mivel a szemem körül dolgozik, fontos a profizmus, mert nagyon veszélyes egy nem jó pillás, hiszen sérüléseket is tud ott okozni.
(de én vagyok a hülye amúgy,hogy van ez a függőségem, de tényleg, annyivel szebbé teszi az arcot) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!