Mennyire kerül egy megkeresztelés? És hogyan zajlik 17-18 éves korban?
Én kerülöm az ilyesmit, szerencsére a keresztelők is engem.
Ezek szerint téged nem.
Ingyen van.
Jársz előtte hittanra, és aztán a legközelebbi ünnepélyes alkalommal megkeresztelnek a többi társaddal együtt.
Persze! Beszélj az Atyával, hátha megkeresztel okosba!
Komolyan herótom van már az ilyen "mennyibe kerül?", "enélkül is megoldható?" emberektől!
Ez egy keresztény szertartás b@zdmeg!
En a katolikust írtam. Ha neked tökmind1, akkor házalj végig több felekezetet.....
Csak azt nem értem, mire kell ez neked...
Kedves kérdező, ha valódi keresztségben szeretnél részesülni, olyanban, amely összhangban van a Szentírással, akkor érdemes először is tanulmányoznod az adott témakört.
A „megkeresztelni” szó jelentése a következő: ez a szó a görög "baptidzó" fordítása, és alámerítésre utal, hiszen a "baptó" igéből származik, ami azt jelenti: „meríteni”, „mártani”.
Amikor a "keresztelni" ige víz általi keresztségre utal, az ember víz alá merítésének gondolatát hordozza.
Minden olyan esetben, amikor az Újszövetség víz általi keresztséget jegyzett fel, a keresztség alámerítéssel történt. Azt olvassuk, hogy János „a Jordán vizében” (Mt 3:6; vö. Mk 1:5) és „Énonban, Sálemhez közel keresztelt, mert ott sok volt a víz” (Jn 3:23). Csak az alámerítéshez kellett sok víz.
János bemerítette Jézust, megkeresztelte „a Jordánban”, majd a keresztség után Jézus „azonnal feljövén a vízből…” (Mk 1:9-10; Mt 3:16).
Az apostoli egyházban is alámerítéssel kereszteltek. Amikor Fülöp megkeresztelte az etióp kincstárnokot, „leszállának mindketten a vízbe”, és „a vízből feljöttek” (ApCsel 8:38-39).
A katakombákban és templomokban látható festmények, a padlózatot, a falakat és a mennyezetet borító mozaikok, a faragott domborművek és az Újszövetség régi példányaiban látható rajzok bizonyítékai minden kétséget kizáróan azt tanúsítják, hogy a keresztény Egyházban az alámerítés volt a keresztség megszokott formája.
Érdemes elolvasni ebből a kötetből: [link] "A keresztség" című fejezetet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!