Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Dolgoznátok csótányos idősek...

Dolgoznátok csótányos idősek otthonában, 8 órát? 19/l

Figyelt kérdés
Következő évben lesz meg az érettségim *lekopogom*, előző évben szoc gondozó és ápoló végzettséget szereztem, amit utálok. Az idős emberekkel nincs problémám, jobban kijövök velük, mint a saját korosztályommal, és világ életemben idősek vettek körül (eggyel együtt éltem, többi szomszéd). Ezzel nincs gond. Azzal viszont igen, hogy a legközelebbi idősek otthona, ami 10 perc villamosra van innen, tele van csótányokkal. Szakmai gyakorlaton voltunk ott, és az idősek flakonjából is csótányt öntöttünk ki... elhúztam egy éjjeli szekrényt, 8 dög futott el mellettem. Hideg kiráz attól a helytől. Csak azért nem zárják be a helyzet, mert a szegényebb réteg van ott, és nem tudnának sehova átrakni annyi időst. Most, hogy vírus van és közeledek a nagybetűs élethez, félek, hogy ez az átkozott idősek otthona lenne az egyetlen lehetőségem, ami közel van és 8 órás. Házi segítségnyújtás tetszik a legjobban, a gyakorlati helyemen is a gondozóktól kezdve az idősekig, kivétel nélkül elégedettek voltak velem. Azonban pocsékul közlekedek és a hsg hátrányai között szerepel, hogy évszaktól független, szélben, jégen, esőben, hóban, a legnagyobb melegben, és pocsékul közlekedek. Így ez nekem kiesik. Más meg nem jut eszembe, bár még van rá egy évem, hogy kigondoljam merre tovább, de a vírus miatt sok minden kiesik, és nem tudom, merre tovább.
2021. márc. 25. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Igen!
2021. márc. 25. 13:03
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
Ennyi idősen én egy csótányos idősek otthonának is örülnék. Szerintem fogadd el a lehetőséget. Ha közben találsz jobbat, bármikor elmehetsz. És gyakorlatot is tudsz szerezni, ami nagyon fontos ahhoz, hogy további helyekre felvegyenek.
2021. márc. 25. 13:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Még nem jelentkeztem sehova, lehetőséget sem mondtak. Csak kell az ember, mert sok az idős, de a csótányok sok potenciális gondozót elriasztanak.

Azt viszont nem tudom, az oltás kötelező ehhez? Nem akarom beoltatni magam, nem bízom az oltásban. Azonban olvastam, hogy lehetséges, hogy minden (?) munkához kötelező lehet majd... vagy valami ilyesmi.

2021. márc. 25. 13:05
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg jelentkezz több helyre és majd eldöntöd melyiket választod, vagy melyikre vesznek fel. Az oltásról az adott munkahelyen érdeklődj.
2021. márc. 25. 13:09
 5/8 anonim ***** válasza:
98%

Sajnos "csótányalapon" szinte nincs munkahely, ami ne esne ki.

Én mérnöki irodából - irodaház,III.em - vittem haza csótányt a táskámban, amit aztán nagyon rövid idő alatt kiirtattunk, de addig szaporodtak rendesen.

De háztartásbeli háziasszonyként is hazavihetsz csótánypetés élelmiszert a boltból, vagy összeszedhetsz étteremből (amikor nincs korona miatt zárás)

Szóval nem kell majréznod az öregotthon miatt, már most bejelentheted az ÁNTSZ-nél, hogy mezei látogatóként ezt és ezt tapasztaltad. Talán névtelenül is megteheted, ha meg nem, akkor jelentse valami rokonod, barátod, barátnőd, akik biztosan nem fognak velük kapcsolatba kerülni.

2021. márc. 25. 13:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a gondom, hogy van csótány, csak azzal, hogy ennyi csótány van. Azért az már egy szint, hogy előfordul, hogy az idősek a flakonjukban véletlenül csótányt isznak meg. Kivétel nélkül, minden reggel öntöttünk ki csótányt a vödörbe a flakonokból. Más idősek otthonában is voltam, ahol nem voltak csótányok. Csak azokkal, az egyik túl messze van, a másikban pedig tévedésből, merthogy más iskola tanuló engem tettek be ludasnak, olyan megaláztatást kaptam a főnővértől, hogy csak néztem. Oda nem is várnának vissza, mindegy mennyire voltam lelkes nebuló.
2021. márc. 25. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem aludnék ott, de dolgozni persze, simán. De jelenteném őket az ÁNTSZ-nél.
2021. márc. 25. 14:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsed oket.. gondolj bele ha anyukad vagy nagymamad lakna ott:(
2021. márc. 25. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!