Sose lesz már normális élet, mint ami a koronavírus előtt volt? Örökké maszkot kell hordani?
"sok ember szerint jó és helyén való az, hogy rengetegen belehalnak egy megelőzhető betegségbe, vagy súlyos szövődményekkel kell élniük"
Tessék, válaszolok:
Ez nem jó, de nem az lenne a megoldás, hogy más betegeket hazaküldjenek, a mentő be se viszi őket, rengeteg a halott, aki azért hal meg, mert a covidosoknak kell a hely a kórházban. Érezz együtt velük is!
Másrészt, az aki veszélyeztetett, maradjon otthon, tegyen maszkot, de ne büntessük az egész országot, ne tegyük tönkre a fiatalok legszebb éveit, a gyerekek gyerekkorát ezekkel az értelmetlen túlszabályozásokkal.
És bosszantó, hogy a dohányboltok , kaszinók nyitva vannak.
Politikai vírus ez a covid.
tessék, megkaptad a választ.
Ezeket értem, de én csak a maszkról írtam, nem a hiányos ellátásról vagy az üzletek bezárásáról...
Köszönöm, hogy legalább válaszoltál, ez ritkaság.
# 22
most éppen ráérek..
A maszkkal is van több probléma. Egyrészt ezek a maszkok, amiket itt Magyarországon a többség használ, nem igazán védenek. Másrészt rosszul is használjuk. (Többször is az egyszer használatosat, bedobjuk a táskába, akárhová, összefogdossuk, stb.)
Másrészt a magas esetszám éppen azt bizonyítja, hogy semmit sem ér a maszk, ha sokat érne, akkor minden üzlet nyitva lehetne, hiszen maszkkal együtt jól működne a vírusmentesség.
Másrészt olyan ismerősöm kapott pozitív teszt eredményt, aki el se ment a tesztelésre, csak jelentkezett, de nem volt türelme kivárni a sorát. Ez korábban volt.. Most arról hallottam, hogy nem covid betegek papírjára is ráírják, hogy covid.
Másrészt itt az oltás. Aki fél , oltassa be magát, és közben éljünk úgy, ahogyan normális emberhez méltó. Nem vagyunk bűnözők, hogy házi őrizetben legyünk.
Az lenne a legjobb, ha az tenne maszkot, aki akar és aki nem akar, azt ezért ne büntessék meg. Főleg a szabadban, a levegőn!
"Aki fél , oltassa be magát"
Ez az, ami nem működik sajnos. Én nem látok rá sok reményt, hogy idén megkaphatom, bármennyire szeretném. A vőlegényem sose kaphat mert nem ajánlott neki egy betegség miatt - ami történetesen pont az influenza egyik szövődménye volt nála. Sajnos nem mindenki kaphat oltást aki szeretne. :(
Azt pedig sajnálom hogy többen összemosták a válaszomban a maszkviselést és távolságtartást a mindenféle lezárásokkal. Én csak azt támogatnám, hogy influenzaszezonban aki (tünetes) beteg az maradjon otthon, ne fertőzzön... zsúfolt vonaton hordhatnánk maszkot, rossz nézni ahogy sokan köhögnek-prüszkölnek szanaszét, vagy pedig bele a tenyerükbe majd utána megkapaszkodnak... brrr.
Több fiatal ismerősöm él a "sima mezei influenzának" olyan súlyos szövődményével (bénulás, hallásvesztés) ami elkerülhető lett volna, ha a közösség kicsit odafigyel. És nem, nem arra gondolok, hogy zárjunk be mindent.
Ma már sokféle oltás van, a vőlegényed érdeklődjön, hogy még most sem kaphat, egyikből sem?!
Nem, egyikből sem. Az mRNS talán, talán - abban nem egyeznek a külföldi szakvélemények, van ahol azt mondják adható, van ahol azt mondják kockázatos - de a saját kezelőorvosa azt ajánlja, egyiket se adassa be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!