Pszichológusok, ti miért választottátok pont ezt a hivatást?
Pénz miatt... Jó vicc :'D
Amúgy engem kifejezetten az emberi működés érdekelt. Minél jobban ismeri az ember a környezetét és önmagát, annál hatékonyabb az életben, annál kevesebb stressz és bizonytalanság éri. A mi környezetünk nagyrészt az emberekről szól. Úgy gondolom, hogy a legtöbb dologhoz más emberek jelentik a kulcsot és tekintettel arra, hogy az emberek szolgálják a tudományt és a tudomány is az embereket, az innováció maga is az embereken keresztül vezet. Nagyjából ez volt az a koncepció, aminek mentén választottam ezt a pályát, persze akkor nem volt még ennyire kiforrott véleményem erről. Inkább csak egy jolly joker pályát kerestem, aminek mindenképp lesz gyakorlati haszna, bárhova is megyek.
Pszichológusnak tanultam, de nem pszichológusként dolgozom. Elvégeztem egy mérnöki szakot és kutatok. Továbbra is úgy gondolom, hogy a legtöbb klassz dologhoz meg kell értenünk, hogy hogyan működik az ember. A legtöbb dolog értünk van és/vagy rólunk lett mintázva. :)
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Utolsó, lehet van némi igazság abban, amit mondasz,hogy a pszichológusoknak vannak valamilyen lelki sérülései és ennek következtében közelebb kerül ez a szakma hozzájuk. Mivel szeretnék feltárni megoldani vagy megérteni az emberi "lélek" működését.
De természetesen, nem szeretnék általánosítani és megbélyegezni valakit,azzal hogy pszichológus, ezért tuti gyerekkori sérelmei voltak.
De érdekes megközelítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!