Milyen tévhitetek volt gyerekkorotokban?
Kettőre emlékszem, egyik jobb, mint a másik :D
1. Nagyon fiatalon, 4-5 évesen el nem tudtam képzelni, hogy ne létezett volna tévé mindig. Tesóm 10-11 éves lehetett, és kiröhögött, mondván, hogy a tévé még csak 40-50 éves - nem akartam neki elhinni, azt hittem, olyan természetes, mint a fák. De lehet, hogy inkább azt nem hittem el, hogy az emberek tudtak tévé nélkül élni.
2. Eszembe se jutott, hogy a sivatag a Földön van - úgy képzeltem, hogy az űrben van, és aki oda akar menni, űrhajóval megy. Érdekes módon ez a kép most is úgy van bennem, hogy a Föld gömbjéhez hasonlóan terül el a sivatag egy vékony sávban, kb. lapos sivatagként látszódhat a Földről vagy ilyesmi. Ez nagyon vicces, ezen nagyon röhögök, hogy honnan jött.
De jöhet bármi, pl. csak mástól hallottad vagy saját gyereked képzelt valamit egyedien.
1. Azt hittem, hogy régen az emberek mindent fekete-fehérben láttak, és, hogy a fekete-fehér filmek azért voltak fekete-fehérek, mert akkor még mindent olyanba láttak az emberek.
2. Azt hittem, hogy a szex az annyi, hogy 2 ember fehérneműben csókolózik, és ebből lesz a gyerek. :D
2
Érdekes infó: azok, akik szürkeárnyalatos televízión nőttek fel, nagyrészt fekete-fehérben is álmodnak. :)
1. Nem fogok soha megöregedni
2. Úgy gondoltam, hogy a gyerek az csak úgy “random jön”, a legelső általában 1 évvel a házasság után.
3. Előzőből már sejthető, hogy akkor úgy gondoltam, hogy a szex az csak az aberáltak játéka, normális ember nem csinálja.
- Azt hittem, hogy a szél egyenlő a fákkal, mert amikor fújt a szél, mozogtak a fák
- Azt hittem, hogy a buszvezető tulajdona a busz
- Azt hittem, hogy a disznóban rúdban áll a szalámi
- Azt hittem, hogy a víztorony csurig van vízzel
- Azt hittem, hogy a meccset a bíró közvetíti
- Azt hittem, a gyerek csak úgy magától születik
- Azt hittem, Amerikában örökké élnek az emberek
- Azt hittem, a tűzcsapok arra való, hogy a kutyák lepisiljék
- Azt hittem, a kosárlabdában a háló zárt és nem esik ki belőle a labda
- Azt hittem, az operatőrnek, vagy az operáló orvosnak valami köze van az operához
- A hasonló szót mindig hasollónak értettem
- Azt hittem, Jozef Matula a fiatal Matula bácsi (a Tüskevárból)
Hű, még ezen kívül is rengeteg van, most ennyi jutott eszembe. :)
Az, hogy egy csontváz kopog az ablakban. Valószínűleg alvásparalízisem lehetett. :)
Sokféle horrorfilm volt már régebben is - anno 70-es évek vége, 80-as évek eleje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!