Ha az emberiség tudja, hogy a spiritualizmus a válasz, akkor az emberek miért nem?
Ahogy haladunk előre a fejlődésben, egyre nagyobb lesz az önismeretünk, egyre több, jobb, és minőségibb élményeket tudunk szerezni. Sok bölcs ember már megfejtette az élet "titkait" még sme terjedt el. Ez gondolom olyan, mint a büntetés. Arról is már sok éve tudják az emberek, hogy rossz pszichológia, szóval a köztudatban van, még is a rendszer használja, nem alakult át.
Kérdésem tehát, hogy ha a sok tudomány meg filozófia már megmutatta nekünk az utat a jóság, tökéletesség felé, akkor miért nem terjedt el ez a tudás? Miért közhely, hogy a kritikus gondolkodás jó, még sem követik ezt az utat, csak nagyon kevesen.
Nem vagyok hívő, de a bibliában le van írva, hogy csak nagyon kevesen ismerik a jó utat. A kérdésem, hogy miért? Minden bölcsebb ember odadná mindenét, csak hogy átadhassa bölcsességét és tudását embertársainak, sokan teszik is, még sem ez, hanem az agymosottság van táplálva. Miért?
Ez lelki fejlettség kérdése. Aki sokat dolgozik önmagán, az előbb-utóbb eljut a spiritualizmus kapujáig legalább.
Ezalatt nem a "pénzenergiát" értem, hanem egyfajta személyes kapcsolódást az univerzummal, és egyéni látásmódot, ami meghaladja a jelenlegi technokrata, materialista kereteket.
Az eddig eljutott ember egyszerűen azt kezdi el érezni, hogy az már nem elég a világmagyarázatra. Ennél sokkal többről szól az egész és más minőségű, bár megmagyarázni a legtöbben nem tudják, és még a legbölcsebbek is inkább keresik a válaszokat, mintsem kínálnák.
Minél szélesebb tömegekről beszélünk, nyilvánvaló, hogy egyre inkább süllyed a színvonal, hiszen a legalsó szegmens határozza meg a minőséget.
Ezt most úgy értsd, hogy pl. ha egy osztályteremben többféle életkorú gyereket tanítasz, kénytelen vagy a legfiatalabbak számára is befogadható üzeneteket átadni, illetve az ő szintjük fogja meghatározni az egész óra szintjét.
Az idősebbek kisebb klikkeket fognak alkotni, külön feladatokkal.
1#, Én ezt értem, de ha a tanár is, és a gyerekek is tudják, szóval mindenki tisztában van azzal, hogy ez így megy, ez a fejlődés folyamata, akkor miért vannak olyan emberek, mint 2#, aki erről nem tud? Ha tudat alatt ő is tudja, hogy a jóságot kell szolgálnia, miért mem közhely, hogy a spiritualizmus a végső válasz, a legnagyobb kiteljesedés az emberek szintjén?
Miért nem alap tudás ez? Miközben már évezredek óta tudja az emberiség, hogy a spiritualizmus az egyetlen igaz út?
Erre sok válasz lehet, én azt gondolom, hogy a reinkarnáció mégis létezik, és innentől fogva mindig új belépők vannak a rendszerben.
Évezredek óta mondják a bölcsek a saját meglátásaikat, de abban egyetértek a #2-essel, hogy ettől az még nem alap tudás a többség számára. Sokak látóteréből egyszerűen kiesik, illetve sokkal primitívebb módon, a vallások által keresik, és igyekeznek megélni.
A válasz a 42.
De mi a kérdés?
Mire válasz a spiritualitás szerinted? És miért gondolod ezt egyetlen válasznak. Számodra válasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!