Milyen eredetű a vezetékneved és mennyire ritka?
Figyelt kérdés
Bátrak le is írhatják. :-)2021. márc. 1. 17:34
11/27 anonim válasza:
Egy, ma már nem létező településnévből ered állítólag. De voltak ugyanilyen nevű nemesek, grófok is.
A családomon kívül sosem találkoztam még ilyen vezetéknevű emberrel.
12/27 anonim válasza:
Német nevem van, Magyarországon ritka, akit találtam Facebookon azok mind rokonaim. Külföldön van egy ilyen vezeteknevű színésznő (nem túl ismert).
13/27 anonim válasza:
Magyar nevek legnagyobb resze magyarositas, es nemcsak zsido neveke. A regi szep vilagban szlovak nevvel sem lehetett hivatalba allni.
15/27 anonim válasza:
Magyar eredetű és benne a top 15 leggyakoribb magyar családnevek között.
16/27 anonim válasza:
Magyar eredetű, a dél-alföldön valamennyire gyakori, az ország többi részéről származó ismerőseim szerint náluk nincs ilyen vezetéknév.
17/27 anonim válasza:
Nem tudom az eredetét 😟 Pár ember azt mondta, szerinte német eredetű. A családomon kívül nem találkoztam ilyen vezetnevu emberrel
18/27 anonim válasza:
Szláv de én lengyel ismerősnél láttam a nevem
19/27 A kérdező kommentje:
Jók vagytok, így gondoltam. Köszi!😊
2021. márc. 1. 19:37
20/27 anonim válasza:
Magyar, egy tulajdonságot jelöl. Nincs benne a leggyakoribb 100 magyar vezetéknévben, de ettől függetlenül nem ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!