Jó kérdés. Anyagi dolgokra gondolsz?
Én főiskolai tanulmányaimat diákhitelből, ösztöndíjból, diákmelóból végeztem el. Igaz, hülye ötlet volt ez a diploma.
A diákhitelt pár éve már visszafizettem.
A férjemmel ketten hoztunk össze egy tanyát. Persze ehhez hozzátartozik, hogy valójában az ő örökölt lakásának eladásából vettük. De a szülei sajnos már nem élnek. Így nincs nagyszülői segítség az unokánál. Önerőből vettünk már autót, a házon 3 milliós felújítás történt már az elmúlt években. Nincs semmilyen hitelünk, úgy érzem, ezért igen sokat dolgozunk, van megtakarításunk, nyugdíjbiztosításunk. Tényleg senki nem segít, hacsak a szomszéd zöldségellátása nyáron nem számít annak. (mondjuk ezért cserébe átadtuk használatra a kertet).
Nem estem teherbe.
Ja várj, a fogamzásgátlóra is a főnököm adta a pénzt és a fogamzásgátlót is a gyógyszergyáraknak köszönhetem.
Nos, akkor pl nem törtem el semmim még, megnőtz a hajam váll alá... Ehhez talán nem kellett pénzt, amit más ad a munkámért vagy eszköz, amit más gyárt a pénzemért.
- Egy szép sportkarriert tudhatok a hátam mögött, amiben sajnos nincs több, így abba kellett hagynom.
- Nemsokára lesz egy (""csak"" okj-s) szakmám amit imádok.
- A tanáraim annyira bíznak a képességeimben, hogy jó szívvel kiküldenek nyáron Erasmusra, egy komoly szállodába.
- Megtanultam (nagyjából) főzni. Mondjuk kellett kis segítség, de én tanultam meg, én gyakoroltam, csak melle tanácsokat kaptam.
- Mentálisan ég és föld a különbség, egy pszichés problémákkal teli, sarokban kuksoló, megszólalni is rettegő gyerektől, illetve egy elköteleződéstől és döntéshozástól félő életképtelen kamasztól eljutottam egy érzelmileg és szociálisan is ontelligensEBB, a saját életét kezébe vevő fiatal felnőttig. (Nyilván ehhez is kellett segítség, támogatás, de a meló nagy része az enyém).
- Olyan ember lett belőlem, akivel én magam is szivesen lennék.
- Van jogsim, nyelvvizsgám. (Előbbinek az anyagi részét nem én álltam, de nyilván én tanultam rá)
Amit a legnagyobb elért dolognak tartok, az az hogy kiszabadultam egy szar családból és rendbe tettem magam lelkileg. Ehhez több erő kellett mint bármi máshoz amit elértem.
Testi dolgokat tekintve volt egy balesetem ami miatt abba kellett hagynom a mozgást évekre, az orvosom azt mondta hogy soha többé nem fogok tudni úgy futni, járni, sportolni mint régen. 2 év gyógytorna és fizikoterápia + 2 év hardcore jóga után visszamentem balettozni és egy éve újra spiccre álltam. Profi sosem leszek, nem is akartam de amikor meglátom magam gyakorlat közben a tükörben, jó érzés tölt el hogy megcsináltam.
Anyagi dolgokat tekintve 2 diploma, 3 nyelvvizsga, állás, utazások, megtakarítás amiből pár év múlva ház lesz de nekem a fentebb említett dolgok jutnak hamarabb eszembe ha azt kell mondani hogy valamit elértem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!