Mennyi idő megtanulni németül ha már tanultam?
Figyelt kérdés
Augusztus óta élek Ausztriában és december óta járok heti 4x 4 órás kurzusra. Az A2-es kurzust már megcsináltam és most csinálom a B1-et. Korábban 9 évig németet tanultam de aztán az angolt jobban megszerettem és emiatt teljesen elfeejtettem a németet szóval kb a nulláról kezdtem itt. Ahogy vége lesz a B1-es kurzusomnak 2 hónap múlva elkezdem a b2/1-et és utána a 2-t. Nagyon szeretnék egy értelmesebb munkát itt, vagy szeptemberben egyetemet elkezdeni mert otthon fébehagytam és emiatt muszáj rohanva tanulnom. Szerintetek megtud ragadni a nyelv ennyi idő alatt értelmes kommunikációs szinten bennem?
24/L
2021. febr. 24. 11:53
1/4 A kérdező kommentje:
Bocsanat a hibákért..sietve írtam a kérdést 🙂
2021. febr. 24. 11:54
2/4 anonim válasza:
Szorgalomtól és sok sok aktív gyakorlástól is függ.
3/4 A kérdező kommentje:
Hát napi 1-1,5 órát igyekszem foglalkozni vele a kurzuson kívül...
2021. febr. 24. 12:04
4/4 anonim válasza:
Nagyon emberfüggő. Nekem is telt 1-2 évbe mire belejöttem. Én is tanultam otthon vagy 11 évig, de nekem pl. az nagyon nem jött be. Én csak élesben tudok tanulni. Az angollal vagyok így, 10 éve már németeknél élek, sokszor belevágtam az angolba, de csak most tudom tanulni, hogy csehekkel telefonálok naponta, és ők csak angolul tudnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!