Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Budapesten milyen a közbiztons...

Budapesten milyen a közbiztonság? Ha nem vagyok félelmetes tényleg belém kötnek?

Figyelt kérdés
Vidékről költöznék fel oda? Mennyire biztonságos? Tényleg megölnek 500 forintért. Milyenek az utcák? Lehet nyugodtan élni? Kéregető sok van? Ha nem adok nem támad meg?? Sajnos nem vagyok valami kemény, de ha fent leszek Pesten elkezdek kondiba járni hogy keményebb legyek. A kérdés komoly, komoly válaszokat szeretnék. Azoktól akik ott laknak. Köszönöm. F

2021. febr. 23. 11:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

A véleményed attól fogg függni, hogy honnan költözöl.

Én Borsodból jöttem, számomra utópikus Budapest, még egy ember sem kötött belém amióta itt vagyok, ellenben az otthonommal, ahol hetente volt verekedésre/szúrkálódásra álló helyzetben részem.

Ismerősöm meg Győr mellől jött, számára egy putri Budapest. :D Mindenki máshogy látja a világot.

2021. febr. 23. 11:47
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Pesten vannak kajak rossz arcok, ha nem akarsz velük konfrontálódni, akkor péntek/szombat este ne nagyon menj ki (olyankor több a részeg, meg a fiatal, mert a környékről is bejárnak bulizni). De egyébként egyáltalán nem gyakori hogy kötözködnének az emberek, pláne nem Budán.

A kéregetők meg Budapesten szerintem jobban hozzá vannak szokva a "lekoppintáshoz", mint vidéken. Napok alatt hozzá fogsz szokni a városhoz, hidd el, mint mindennek ennek is megvannak az előnyei, hátrányai.

Ha te nem keresed a bajt, nem nagyobb a valószínűsége, hogy betalálnak, sőt...

2021. febr. 23. 11:48
 13/17 anonim ***** válasza:
88%

#11 Én is Borsodból jöttem, valóban szokatlanul "unalmas", hogy soha senki nem akar kifosztani/megverni. :/

(Ennek ellenére szeretem Borsodot, később ott akarok majd elhelyezkedni)

2021. febr. 23. 11:50
 14/17 anonim ***** válasza:
73%

Nem akarlak megsérteni férfiúi mivoltodban, de ez a kérdés übergáz.

Százezerszámra élnek nők Budapesten, jellemzően testőr nélkül. Ha nekik sikerül túlélni akkor talán neked is menni fog.

2021. febr. 23. 12:58
 15/17 anonim ***** válasza:
83%

Van fiatal, csinos nő ismerősöm, aki Borsodban nőtt fel, most Budapesten él, azt mondta, hogy Budapesten jobban biztonságban érzi magát.

Vannak Budapesten problémás időszakok/környékek, de lehet itt is nyugodtan élni. Én Újpest metróvégállomáshoz közeli részén élek, nyugis, amikor meccs van, akkor bizonyos környékeket jobb elkerülni, néha bejön 1-1 vadmalac, meg van pár problémás alak, de közel a rendőrség, és gyorsan intézkednek, és itt van az egyik legjobb állatvédő csapat is. Én szeretem Újpestet.

Amúgy a 15. kerületben nőttem fel, ott is vannak jobb és problémásabb környékek.

2021. febr. 23. 13:17
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Célszerű ismerni a problémásabb környékeket, azokat elkerülni, és mindenhol nyitott szemmel járni. Egyáltalán nem rossz a közbiztonság, leszámítva néhány erősen gettós helyet.
2021. febr. 23. 14:51
 17/17 anonim válasza:
100%

Budapest közbiztonság szempontjából közepesen biztonságos. Odafigyeléssel minden bajt meg lehet előzni. De itt egy példa eset, ami 2021 januárjában történt az egyik taxi sofőrként dolgozó ismerőssel:

Fuvart rendeltek tőle 2021 januárban, az illető az Oktogonól Békásmegyerre kért fuvart. Sejtette az ismerős, hogy nehéz eset lesz az utas, mert a tarifa díjakon vesződött, érvelésül egy összecsukott vipera botot vett elő a kabátjából, mire az ismerősöm rendőrt hívott, amivel elijesztette a roma etnikumú utasát. Nem történt személyi sérülés, sem anyagi kár az ismerősöm jelentette az esetet.

Azon volt ledöbbenve, hogy egy 15-16 év körüli cigány gyerek vipera bottal mászkál már. Egyébként az első problémás utasa volt neki taxi sofőr karriere során, azóta nem történt vele hasonló eset.

Ez egyedi eset volt, ilyen nem fordul elő mindig, csak élő példaként írom, hogy történnek néha ilyenek.

2021. ápr. 23. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!