Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Legtöbb temetés hamvasztásos...

Legtöbb temetés hamvasztásos már. Miért?

Figyelt kérdés
Mert olcsobb?
2021. febr. 18. 16:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#7 te mit keresel itt?
2021. febr. 18. 20:24
 12/13 anonim ***** válasza:
48%
En szeretnem hogy lehessek csontvaz egyszer :D
2021. febr. 18. 20:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül olcsóbb, sokszor még a sírhely is drágább, mert igaz, hogy az urnás sírhelyért egyszerre kevesebbet fizetsz, de azt 10 évente kell megváltani, míg a koporsós sírhelyért egyben többet fizetsz, de azt csak 25 évente kell. Persze, nyilván temetőnként is nagyok az eltérések.

Hamvasztásnál ki kell ugye fizetni a hamvasztást, koporsós temetésnél meg a hűtést és a koporsót, illetve urnás temetésnél is kérhetsz urnakoporsót is. Urnát is lehet földbe helyezni, nem muszáj kolumbáriumot választani (vagy szóróparcellában "elhelyezni")

Egy csomó díj viszont mindkét temetkezési formánál ugyanaz.

Én azért döntöttem a hamvasztás mellett, mert nem akartam, hogy a szerettem teste lassan r*hadjon el a föld alatt, ha már visszahozni nem lehet, jusson el minél gyorsabban a "végállapotig". Nem akartam azon gondolkozni a gyászidőszak alatt, hogy a test épp milyen fázisban lehet.

De urnakoporsóba helyeztük, és a földbe temettük. Tehát igyekeztünk minél "hagyományosabb" formáknál maradni - elég "régimódi" család vagyunk.

2021. febr. 21. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!