Legtöbb temetés hamvasztásos már. Miért?
Nem feltétlenül olcsóbb, sokszor még a sírhely is drágább, mert igaz, hogy az urnás sírhelyért egyszerre kevesebbet fizetsz, de azt 10 évente kell megváltani, míg a koporsós sírhelyért egyben többet fizetsz, de azt csak 25 évente kell. Persze, nyilván temetőnként is nagyok az eltérések.
Hamvasztásnál ki kell ugye fizetni a hamvasztást, koporsós temetésnél meg a hűtést és a koporsót, illetve urnás temetésnél is kérhetsz urnakoporsót is. Urnát is lehet földbe helyezni, nem muszáj kolumbáriumot választani (vagy szóróparcellában "elhelyezni")
Egy csomó díj viszont mindkét temetkezési formánál ugyanaz.
Én azért döntöttem a hamvasztás mellett, mert nem akartam, hogy a szerettem teste lassan r*hadjon el a föld alatt, ha már visszahozni nem lehet, jusson el minél gyorsabban a "végállapotig". Nem akartam azon gondolkozni a gyászidőszak alatt, hogy a test épp milyen fázisban lehet.
De urnakoporsóba helyeztük, és a földbe temettük. Tehát igyekeztünk minél "hagyományosabb" formáknál maradni - elég "régimódi" család vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!