Honnan tudja az ember, hogy az a tudás, ami a fejében van, az megfelelő-e a világ által megegyezett dolgok, emberek értékeivel ?
Pl. most a mainstream média és a politika azt sulykolja, hogy oltasd be magad. Én erre azt mondom, hogy nem. Makk egészséges vagyok, nem dőlök be annak, amit ők szajkóznak.
Élethosszig tartó tanulás van. A te döntésed, hogy mit hiszel el, mit tartasz fontosnak, hogyan élsz, és mennyire képzed magad. A te életed ért egyedül csak te vagy a felelős.
Egyetértek az osztálytársaddal, nem lehetett egy hülye gyerek.
Nem klónok vagyunk, hanem minden ember más egyéniség, ettől sokszínű a világ.
Ha a saját meggyőződésed szerint alakítod a személyiséged, az adja az egyéniségedet. Az már más tészta, hogy ez X-nek vagy Y szimpatikus, vagy ellenszenves, te maradjál te és ha önmagad adod, akkor tisztázott lesz a szereped a világban mindenki számára.
Úgy soha nem fogsz tudni élni, hogy minden megmozdulásod mindenkinek megfeleljen, de erre nem is kell törekedni!
Mik azok a "világ által megegyezett dolgok, értékek?"
Mert kevés ilyen van, és ezek univerzális értékek: pl. az élet tisztelete, az alapvetően jóindulatú bánásmód a többi emberrel és a környezeteddel szemben, ezek kivétel nélkül minden fennmaradt kultúrában megtalálhatóak.
Az emberek többsége kialakít magában egy koherens világképet (ami általában bizonyos keretek között folyton-folyvást változik), vagy átvesz egy készet másoktól. Így igyekszik elhelyezni magát a világban, és rendezni önmaga viszonyát a szűkebb és tágabb környezetével.
Az olvasás ezen csak segít, mert több gondolatot és áramlatot ismersz meg, és így szélesebb látókörrel biztosabb lábakon álló világképet építhetsz fel önmagadban.
1
"Pl. most a mainstream média és a politika azt sulykolja, hogy oltasd be magad. Én erre azt mondom, hogy nem. Makk egészséges vagyok"
Egyenlőre.
"egyelőre"
Egy előre,
kettő meg hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!