Hazudtam és bűntudatom van, rossz embernek érzem magam, mit tegyek?
A hazugság természetes dolog, az emberi jellemhez tartozik. Gyerekkorunkban megtanuljuk, hogy néha ezt-azt érdemes eltitkolni, ha kérdeznek róla, letagadni. Így el tudtuk kerülni a büntetést a szüleink által. Ez néha akkor is megmutatkozik, amikor olyan gyerekekről beszélünk, akik beszélni sem tudnak.
Ne érezd magad szarul emiatt. Rengeteg olyan munkakör van, ahol sokat kell hazudni. Ezt is meg kell tanulni, mert így nagyon megkönnyíted az életed.
OFF
Ezt az ikszdéző barmot nem lehetne már kitiltani innen? Olyan unalmas, hogy a diliházban is van net.
ON
Olyan ember nincs, aki sosem hazudik. Az nem jöhet szóba, hogy akinek hazudtál, annak elmondod az igazat, és bocsánatot kérsz?
Attól függ miben hazudtál, es az milyen következményekkel járt/járna. Ha valami minimális dolog akkor szerintem ne pörögd túl, majd elmúlik.
Ha ezzel másnak bajt okoztál vagy vmu nagyobb hszugság volt komolyabb következményekkel, akkor amit az 5ös írt, momdd mev az igazat, kérj bocsánatot. Szoktam kicsiket? de igyekszem ritkán, és csak akkor ha jelentős okom van rá.
Tanárnak diák tudod hányszor hazudott már? Ezt ők is tudják, nem most jöttek le a falvédőről.
Szerintem lehet téged az zavar ha ilyen apró hazugság volt, hogy nem nagyon volt rá indokod, és mégse az igazat mondtad. Majd legközelebb nem csinálod, emiatt meg akkor ne legyen bűntudatod, inkább rakd el "emlékeztetőnek", hogy ha máskor ilyet akarnál csinálni, eszedbe jusson, hogy utána megbántad, és abszolút nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!