Lenne ötletetek?
Az egyetemen létrehoztunk egy csoportot, ami a természetkedvelők nevet viseli (környezetvédő szakon vagyunk). Az egyetem támogatja az ötletet, de részletes ismertetőt kérnek. Még ötleteket gyűjtünk, hogy mik lesznek a fő céljaink és ehhez szeretnék tanácsokat kérni.
Eddig ezek vannak:
- természetbe fogunk járni
- szemetet fogunk szedni
- állatmenhelyen önkénteskedünk
- fákat ültetünk
- próbáljuk csökkenteni a pazarlást, szemetelést az egyetemen belül
- újrahasznosítás
- megpróbálnánk népszerűsíteni a low/ zero waste felfogást ( pl. online előadás)
- nyílt napon kézzel készítenénk dolgokat pl. szappant
Lenne még vmi jó ötletetek?
Nekem első olvasásra hiányzik a konkrétum egyes pontokban.
Túl általános:
"természetbe fogunk járni" Mikor? Hová?
Ilyesmire gondolok: minden hónap első szombatján az adott megye természetvédelmi területeinek megismerése
"szemetet fogunk szedni" Hol? Milyen szemetet?
Pl. városon belül utcák. De nagyobbat mondok. A mi városunkban például egyre több az illegális szemétlerakó. Én a helyetekben feltérképezném a legnagyobbakat, és az önkormányzatnak jelezném ezt lakossági beadványként. Nálunk így nyert az ÖK pályázat útján pénzt az egyik legnagyobb telep felszámolására.
De ha nem akartok ilyen nagyot alkotni, akkor egybe lehet kötni a kirándulással is, a természetben eldobált szemetet összeszedni.
"állatmenhelyen önkénteskedni" Melyiken? Mit takar az önkénteskedés? Sétáltatás, kajagyűjtés, gazdikeresés, takarítás? Rendszeresen, vagy egyszeri?
De az összes pontból hiányzik a konkrétum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!