Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha azt mondom, nem akarok...

Ha azt mondom, nem akarok gyereket, valaki pedig erre azzal jön, hogy "bezzeg ha anyád is így gondolkodott volna", én pedig bevallom, hogy pont anyám is azt tanácsolta, hogy erre a világra ne vállaljak gyereket, akkor miért lesz hirtelen kuss?

Figyelt kérdés
Ennyire futja a családpropagandának, hogy lefagy, ha egy gyerekes nő is ellene beszél?
2021. jan. 25. 09:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
15%
Én meg férfi vagyok, elleni még nem sikerült... Viszonylag... Azt hiszem 😃
2021. jan. 25. 10:16
 12/25 A kérdező kommentje:
#12 Én sem értem. Mi csak szimplán kijelentjük, hogy nem akarunk gyereket, ők meg annyira felháborodnak ezen, hogy szülő létükre lemennek alpári rosszindulatú véglénybe, mert nekünk még van választásunk. Tudjátok, jó bornak nem kell cégér, ha akkora buli lenne gyereket szülni, nevelni, nem kellene erőszakkal promózni.
2021. jan. 25. 10:16
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Ez amolyan társadalmi, kulturális nyomás. Akkor vagy valaki, ha gyereked. Másrészt meg rohadt nagy biznisz, mert el tudnak egy csomó olyan dolgot is adni, amire gyerek nélkül nem lenne szükséged.

Ez legyen mindenkinek a magánügye, hogy szül-e vagy sem. Nincs is ezzel addig gond, míg valaki el nem kezdi ráerőszakolni a másikra a nézeteit. Sokon önzőnek tartja a gyermekteleneket. De miért is? Mert ő így boldog? Nem vett el senkitől semmit, hiszen az a gyerek meg se született. Sok anya meg pont hogy irigységből mondja ezeket, csak hát ugye erről tabu beszélni, hogy egy baba vállalása mennyire is változtatta meg az életét, hogy lemondott a szabadságáról, és sokszor az álmairól, mert ezt az egészet csak csupa rózsaszín vattacukros világnak kell beállítani.

Barátnőm sokat sírt nekem, főleg az első 1-2 évben. Persze kifelé minden szép és jó, közben mondta, hogy sokszor a pokolba kívánta az egész anyaságot, amikor hónapokig nem tudott aludni, vagy amikor végre lett volna egy kis ideje önmagára, akkor fosta nyakig magát a gyerek, amikor csak sírt és már fogalma sem volt, hogy miért. Nem a babát utálta, csak a szituációt ami vele jött. És amikor próbált más anyukákkal erről beszélni, akkor el lett mondva mindenféle szaranyának, pedig a lehet a másik is hasonló gondokkal küzd, csak erről nem "lehet" beszélni.

2021. jan. 25. 11:54
 14/25 A kérdező kommentje:
16 arról nem is beszélve, hogy ha annyira önzetlen lenne egy szülő, nem szülne, hanem örökbefogadna. Dehát használt gyerek nem kell, csak a saját vér. :)
2021. jan. 25. 11:58
 15/25 anonim ***** válasza:
64%

Amúgy ez tök olyan szitu, ha azt mondod, hogy vega/vegán vagy és akkor mindenevő beléd áll, hogy de miért vagy az, miért nem akarsz húst enni? Pedig nem csináltál semmit, nem akartad "megtéríteni" csak annyit mondtál, hogy te vega/vegán vagy, ezt asz életmódot választottad.

Sokszor a Családi kapcsolatok részt olvasva már annak is örülni kell, ha egy szülő a saját gyerekét normálisan felneveli....

2021. jan. 25. 12:09
 16/25 anonim ***** válasza:
77%
A te dolgod. De te se akard másra tukmálni a te gyerekmentes nézőpontodat.
2021. jan. 25. 13:19
 17/25 anonim ***** válasza:
46%
Elég bicskanyitogató stílusod van. (Üdvözlettel, egy nem gyerek párti)
2021. jan. 25. 13:20
 18/25 anonim ***** válasza:
69%

Nem attól fagy le. Kb, mindegy mit mondasz neki, ha az nem a betanult 3-4 mantra.

Bevallom én már-már elnevetem magam, amikor erőlteti valaki ezt a témát és a sablon válasz helyett benyögök valami (ön)ironikus megjegyzést és lefagy mindenki.

2021. jan. 25. 13:44
 19/25 anonim ***** válasza:
6%
Elolvastam a kérdést, de messze nem olyan érdekes, mint ez a kommentmező...A kommentek alapján nekem az jön le, hogy mindkét oldal képviselői azt hiszik, hogy a másik oldal képviselői valójában rá féltékenyek, az ő életét élnék legszívesebben, mert az k.rvajó, a másiké meg szar. Mi lenne ha mindenki leadna az egójából és a maga dolgával foglalkozna? Komolyan röhelyes ami itt megy. Vemhes tenyészkocák kontra baszatlan kiégett vénlányok? Ez aztán a színvonal, mind büszkék lehettek magatokra.
2021. jan. 25. 13:49
 20/25 A kérdező kommentje:
#22 a rohadt kölköd is ezt a példát látja tőled? Nem tudtam, hogy ma már hátrány, ha valaki fiatalon dolgozik, nem agyatlanul baszatja magát.
2021. jan. 25. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!