Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért lett használatos a...

Miért lett használatos a "mindent" szót úgy használni hogy "mindent is"?

Figyelt kérdés

mostanában sok helyen hallom illetve olvasom. Pl

én így használom hogy" mindent megcsináltam" míg más " mindent is" megcsináltam

2021. jan. 19. 13:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt szerintem főleg cinizmusként szokták használni, pl. "De jó neki, hogy mindenhez is ért".
2021. jan. 19. 13:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de ez érdekes, tényleg elterjedt az elmúlt évben
2021. jan. 19. 13:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valamelyik celeb mondta, nem emlékszem pontosan melyik. Aztán van, aki azért használta, mert tetszett neki, van, aki meg, hogy csak kifigurázza. De már tényleg szállóigévé vált.
2021. jan. 19. 13:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudtam, hogy ezt valami celeb mondta😅

Én szoktam használni, ha irónikusan, cinikusan akarok kifejezni valamit.

Mindent is megkérdez-Olyat is kérdez, ami az égvilágon nem jutott volna eszébe senkinek, csak neki.

2021. jan. 19. 13:25
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Ez tényleg olyan cinikus változata az eredeti jelentésnek. Pl mikor van valami hír, és sokan el sem olvassák a cikket, de kommentelik alá a baromságaikat (pl ha van egy cikk a rákkutatásról akkor alá írják, hogy a rákot gyógyítja a kamilla tea, meg ilyesmiket) olyankor lehet mondani, hogy a kommentelők mindenhez IS értenek, mert olyan dolgokról beszélnek, amikről amúgy lövésük sincs.
2021. jan. 19. 13:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Eredete az idők homályába vész.

De van róla székely vicc. IS.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

2021. jan. 19. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én akkor hallottam amikir már vkinek nagyon kivan a ~ mindennel, és mindig bejön még egy plusz, meg még egy vmi, meg még egy. Es akkor mindent is meg kell csinálni.

Tehát az a lényeg hogy valami túl sok.

2021. jan. 19. 14:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vicces, de nem csak cinikus.

Legalábbis én mondtam múltkor, mikor kérdezték, hogy nyertünk-e a lottón 🙄, hogy a felújítás nekünk csak anyagköltség volt, mert a férjem csempézett, falat glettelt, járólapozott. Meg úgy alapvetően mindenhez IS ért a ház körül. 🤣 Igaz is :) Nekem ez ilyen humoros megfogalmazás.

2021. jan. 19. 15:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mintha egy Stephen King regényben olvastam volna ezt a kifejezést először, aztán meg mindenki elkezdte használni. Gondolom jó volt az időzítés :D
2021. jan. 19. 17:59
 10/10 anonim ***** válasza:
44%
már évek óta megy ez
2022. szept. 27. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!