Gyakori/mobil függők! Digitális detoxhoz van kedvetek?
Akik hozzám hasonlóan indokolatlanul sok időt töltenek telefon nyomkodással, velem tartanának egy hét detoxra?
Nem az a cél, hogy indokolatlanul bekorlátozzuk magunkat és eltegyük a telót a szekrénybe. Az a cél, hogy azt a netto 3-4, vagy több órát, amit indokolatlanul töltünk vele, azt kötelezően másra (hasznosabbra)fordítsuk.
Pl. ha eszünkbe jut valami, amire nem tudjuk a választ, mennyibe kerül stb., azt ér megnézni. Ennek kapcsán neten ragadni és még egy óra múlva is böngészni hót más témában - nem ér.
Filmezni, sorozatozni, youtubeozni akkor ér, mikor amúgy is tv-znénk, pl esténként.
Megnézni valamiből egymás után x részt ahelyett, hogy tennénk a dolgunk "na még ezt ez egyet megnézem, aztán már tényleg nekiállok a tanulásnak/melónak/takarításnak"-nem ér.
Persze, akinek munkához, tanuláshoz kell a teló, az megint csak ér arra az időre.
Arra gondoltam, kijelölhetnénk egy napi fél órás idősávot mikor gyakorira is ér feljönni, beszámolni ki hogy halad, hogy érzi magát, mit csinált telefonozás helyett, de tényleg csak abban a fél órában.
Ki tart velem holnaptól?
Nem erőszak a disznótor :)
Megcsinálom egyedül is, de csapatban könnyebb azért.
Nekem tetszik az ötlet.
És ezt hogy tervezed kivitelezni?
De a holnap mindjárt itt van...
Milyen a munkarended?
Engem érdekelne!
Hasznos dolgokra is használom ezeket de tény, hogy túl sokat gyakorizok. :*
Home officeban vagyok
08-16 között, szintén gépről, de pl ezalatt is van kb 1,5 -2 óra holt időm, mikor milyen nap van. Ekkor ált itt vagyok, vagy céltalanul böngészek ahelyett, hogy szendvics helyett összeütnék valami finomat, vagy beraknék egy mosást, teregetnék.
Szóval én elmondhatom, hogy romlik az életminőségem miatta.
Délután, este is itt lógok.
Megfogadtam sokszor, hogy meló után elmegyek sétálni, kocogni, mert a vírus óta már bezombultam teljesen, de mindig itt ragadok a neten. Nálam ilyenkor van az, hogy na még ezt a részt megnézem, na még átpörgetem a gyakorit, na felnézek kicsit aliexpressre, fb-re stb. , aztán egyszercsak este 9 óra és reggel kezdődik újra ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!