Egy 26 éves férfinak hol kellene tartania az életben?

Ha most felsorolok egy csomó mindent és azok közül többet / egyet sem értél el, akkor sírva fakasz, ha pedig mindet, akkor a tarzanként döngeted a melledet, miközben azt mantrázod, hogy minden oké?
Miért akarod másokhoz hasonlítani magadat? Teljesen felesleges.

Szia.
Először is:
-Legalább BA diploma
-B2 nyelvvizsga (bár ez a diplomához kötött)
-B kategóriás jogosítvány
-Saját autó
-Saját lakás, hitelre akár
-Párkapcsolat

Szerintem annyi elvárható, hogy önálló legyen. Ehhez egy tisztességes végzettség nem árt. Én itt meghúzném a határt.
Írták itt páran a kapcsolatot, nem mindenkinek az az életcélja és nem is szükséges a felnőtt élethez. A kocsi sem, főleg ha a delikvens a városban lakik. A lakás meg pláne nem, legfeljebb az, hogy külön lakjon.
Nekem van 2 diplomám, jogsim, nyelvvizsgám, külön élek és párom is van, de vért hugyoztam, hogy elérjem ezeket a dolgokat minimális szülői segítség mellett is (nyilván a kapcsolat nem az én érdemem, az csak jött, de akkor is), szóval ne tegyünk már úgy, mintha ez alap lenne, mert komolyan ég a pofámon a bőr.

Ha az anyagi oldalát nézzük szerintem egy hitelmentes kocsinak kell hogy legyen. A ház attól függ mit dolgozol és hol laksz. Mert pl. Budapesten egy ház nem annyi mint Miskolcon viszont ha nincs is saját lakásod de külön élni a szülőktől nem lenne rossz(de nem látom a helyzeted szóval nehéz megmondani mit "kellett" volna elérni). Ha a tanulást nézzük érettségi a minimum és egy középfokú nyelvvizsgát megtudtál volna csinálni ha érdekelt vagy szükséges lett volna de inkább egy jó szakmát kitudtál tanulni. Ha a családot nézzük nem vagy elkésve ha nincs gyereked szerintem még 5 év múlva is ráérsz. Ennyi idősen nem kéne függni nagyon senkitől. De relatív a vélemény kinek hol kéne tartani ezt csak te tudod mennyit tettél ahhoz hozzá ahol most jársz. A lényeg hogy ha nem vagy elégedett valamivel változtas semmivel sem vagy elkésve. Jobb később mint soha:)
(Ez csak az én véleményem)

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!