Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért büdös a Fing, ha a víz...

Miért büdös a Fing, ha a víz alatt durrantok?

Figyelt kérdés

Tehát van a Fing. Élőlény, tárgy, fogalmon, mindhárom egyben!

Bent túlnyomás uralkodik. Nyitnak a szenzoros gyűrűs zsilipek, a nyomás kiegyenlítődik. A szaglószenzorom nem érzékeli a Fing terjedelmét.

DE! Ha Víz alatt nyitnak a zsilipek, a nyomás alatt lévő Fing a körülötte lévő víz nyomásának hatására gömb alakot vesz fel és a felszín felé tart. Szabad levegőre érve a szaglószenzorom azonnal vészleáll és az agynak veszélyhelyzet jelet küld.

Leegyszerűsítve víz alatti Fingás büdös, de ugyanaz a Fing szabad levegőn viszont nem. Miért?

2021. jan. 5. 11:58
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem kezdj valamit az életeddel.
2021. jan. 5. 12:04
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

A fing koncentrációja nem ugyanaz.

A vízben zip formátumú míg a levegőben csak ISO.

2021. jan. 5. 12:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A levegőben jobban szét tud terjedni, így veszít az erősségéből.
2021. jan. 5. 12:19
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Ojan butya vaty mint a sekm
2021. jan. 5. 17:10
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Szakadok rajtad 1-es🤣🤣🤣🤣
2021. jan. 10. 16:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Jellemzően ha az alsó feled a vízben van, akkor a fejed valahol a vízfelszín közelében. Namármost a víz az elpárolog, te azt beszippantod. A szaglóhámnak meg van egy olyan érdekes működése, hogy nedvesen jobban működik. Ha kiszárad, akkor pl. tönkre is menne, de erről gondoskodik az orrnyálkahártyád, innen a nevének első fele: nyálka. Szóval a pára miatt jobban érzed a szagokat. (ezért van az esőnek "illata". Az valójában a föld meg a többi élőlény szaga, csak az eső felveri, a páratartalom miatt pedig meg nem szokott mértékben érzed)

Ha mindehhez hozzá vesszük, hogy azonnali eloszlás helyett a buborék egyenesen felfelé megy a vízben, és alapesethez képest a fejedhez jóval közelebb durran el, meg is kaptad a magyarázatodat.

2021. jan. 12. 15:20
 7/9 anonim ***** válasza:
29%
Unatkozol?
2021. máj. 11. 23:49
 8/9 anonim válasza:
29%
szerintem fingj anyukád szájába az úgyis mindent bekap
2022. aug. 27. 01:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó büdös de én kellemesnek mondanám, és elképzeltem a jó csajokról is hogy jónak tartják azt a pukit, ahogy azt is amit a wc-be engednek! 😀😀😀☺️☺️☺️
2022. aug. 27. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!