Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy 100 év...

Miért van az, hogy 100 év alatt a feminizmus szinte sehova nem haladt, és 100 év alatt annyit értünk el, hogy szavazhatunk meg dolgozhatunk (persze nem ugyanannyiért, mint a férfiak)?

Figyelt kérdés

2021 van, még mindig nagyon sokaknál úgy van, hogy a nő dolga a házimunka, gyereknevelés, a férfi meg beül munka után a TV elé és meccset néz.

Az milyen gyorsan elterjedt, hogy a nők is dolgoznak, de az még mindig sok helyen úgy van, hogy ugyanazért a munkáért kevesebbet keresnek.

Ha egy lány felvesz egy haspólót, akkor büdös k....a, a fiú meg nagy macsó, aki mutogathatja a felső testét. A női mellet megértem, miért intim testrész, és nem kell mutogatni, de a női has az mégis mióta intim testrész? A fiúk kitehetik instára a kockás hasukat, de ha egy lánynak is kockás vagy lapos hasa van, akkor ha kiteszi, kapja a sok okádék kommentet, vagy a de megb.nálak szintű hozzászólásokat. Ha egy lány sok fiúval szexel, akkor k..a, ha egy fiú sok lánnyal szexel, akkor menő. Jönnek ezzel a lakatos-kulcsos hasonlattal, de ez úgy hülyeség, ahogy van, mert a nők nem lakatok, hogy bármit is elzárjanak, és azért, mert a kulcs hasonlít a férfi nemi szervre, még nem lesz jó, mert sok kulcs sok lakatot nyit, az jó kulcs... Ennyi erővel "Ha egy nyalóka/fogkefe/kanál sok szájba volt, az nem higiénikus, de ha egy embet több nyalókát eszik, az higiénikus." Mai napig megkapják a lányok, hogy "Lány létedre nem illik csúnyán beszélni", én se szeretem, ha valaki mindig második mondatát b+-al meg társaival kezdi, de semmiben nem másabb az, ha egy lány beszél csúnyán, mint egy fiú. Ugyanaz a kettő. Meg ez az ülés, hogy ki hogy ül... Ha valaki széttett lábakkal szeret ülni "lány létére", az miért baj? Ha szoknya van rajta, még megértem, de ha nadrág?

100 év. Annyi lett elérve, hogy dolgozhatunk, szavazhatunk, kinyitják nekünk az ajtót. Tudom, hogy ez a feminizmus dolog egy hosszabb folyamat kell, hogy legyen, na de 100 év alatt mégis miért nem értünk el semmit? Egy egész társadalom megváltoztatására sok idő kell, de mégis mennyi? A BLM mozgalom is pár év alatt elérte, hogy már szavakat ne lehessen kimondani (színesbőrűekre használt n betűs szó), a feminizmus meg sehol.

Nem azt mondom, hogy a férfiaknak ne legyenek jogaik, hanem hogy a nőknek is egyenlő lehetőséget kellene biztosítani, és szeretnék ebbe a rohadt világba úgy gyereket vállalni, hogy ne féljek attól, hogyha lány lesz. Lánynak/nőnek lenni még mindig hátrány, hiába hangoztatják a reklámok, hogy nőnek lenni előny.

2021. jan. 4. 18:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Neked mi számítana egyenlőségnek?

Kivillanó has... hát nem tudom, te merre járkálsz, én tavasztól őszig szinta csak félmeztelen nőket látok, félig kilógó fenékkel és melltartószerű felsőkben... És igen vannak bunkó paraszt emberek, akik biztos beszólogatnak neki, de ilyen mindig is lesz. Teljesen függetlenül attól, hogy egyenlőnek tartanak e bennünket vagy sem. Hisz egymásnak is állandóan beszólogatnak...

A csúnyabeszéd pedig... a legmocskosabb szájú ismerősöm nő. És nem ő az egyetlen nő a környezetemben, aki csúnyán beszél. És senki nem tiltja meg nekik. Az, hogy egyeseknek ez nem tetszik és szóvá teszik, az már csak szimpla vélemény nyilvánítás, ami senkit sem érdekel. Csak azért mert x ember azt mondja, hogy valami nem nőies, attól még nem kell a nőknek abba hagyniuk azt a valamit...

Egy kapcsoaton belül sem lesz sosem teljes egyenlőség. Hisz nyilván egyikőtök otthon marad majd a gyerekkel, másik dolgozik. Ez már alapból nem egyenlőség. Én több olyan párt is ismerek, ahol a férfi maradt otthon a gyerekkel, a nő visszament dolgozni. Igaz, hogy ritka az ilyen, de a pár két tagjától függ, nem a feminizmustól, vagy bármilyen külső dologtól

Nem azzal van a baj, hogy a férfiak elnyomnak bennünket. Az a baj (szerintem!) hogy sok nő társam annyira kapcsolatfüggő, annyira alávetik magukat a férfiaknak, hogy ezzel a viselkedéssel megengedik nekik, hogy kiskirálynak érezzék magukat, aki bármit megtehet. Mert így is van. Nagyon sok nővel bármit meg lehet tenni. És ha nem hajlasz úgy, ahogy szeretné, hát akkor megy tovább, hisz lesz majd aki úgy hajlik. A legtöbb esetben (az én környezetemben legalábbis) az a nő érzi magát kevesebbnek egy férfinál, aki nem elég erős, hogy kiálljon magáért.

A fizetés kérdés sajnos valóban létező dolog, bár szerencsére engem nem érint. Nálunk valóban mindenki ugyan annyit keres.

De összességében az a véleményem, hogy elég nagy az egyenlőség, csak sok nő nem tud vagy akar élni ezzel. Illetve azt is gondolom, hogy ebben a fene nagy egyenjoguságban, már lassan eltűnik a férfi, és eltűnik a nő. Biológiailag is mások vagyunk, vagyis alapból más feladatokra lettünk tervezve!

2021. jan. 4. 19:07
 12/15 anonim ***** válasza:
85%

"És azt nem értem, hogyha én nőként UGYANAZÉRT A MUNKÁÉRT UGYANANNYI MUNKAIDŐBEN miért kapok kevesebbet, csak mert nő vagyok."

jelentsd fel őket, ez negatív diszkrimináció

2021. jan. 4. 19:07
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

"Az a baj (szerintem!) hogy sok nő társam annyira kapcsolatfüggő, annyira alávetik magukat a férfiaknak, hogy ezzel a viselkedéssel megengedik nekik, hogy kiskirálynak érezzék magukat, aki bármit megtehet. "

én is így látom

2021. jan. 4. 19:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nézd férfiként látom ugyan, egyetértek sok mindenben veled, illetve a válszolókkal, ezért nem fogom leírni a véleményem, mert amugyis csak elveszene, max csak akkor ha kéred.

Viszont asztalosként én sem találok munkát :(

2021. jan. 4. 20:00
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Az ilyen nőket csak jól tarkón kellene csapni! Miért nem feminizáltok azokért a nőkért, akiket valóban elnyomás ér! Egy arab társadalomban, ahol valóban el vannak nyomva a nők, ott kellene egyenlőségért reklamálni! Nincs igazad mert rengeteg nőnek sokkal, sokkal könnyebb érvényesülni az életben! Egy férfi ezerszer könnyebben kerülhet az utcára, nektek elég feladni egy hirdetést. Rengetegszer engedékenyebbek veletek szemben, igazságtalanul! Ha egy rendőr megállít titeket az úton nem fog megbüntetni, maximum figyelmeztet, de ha csinik vagytok még flörtölni is fog. Ugyanez egy férfi esetében minimum 50 rugó+szabálysértés! Kiadó albérlet kizárólag lányoknak nem is hinnéd hány ilyen hirdetést láttam! Diszkóban éjféltől lányoknak ingyenes a belépő, hamarabb mehettek nyugdíjba, soroljam még!
2021. jan. 7. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!