Tényleg gáz, ha valakinek nincs diplomája?
Miért lenne gáz? Sokszor egy nem diplomás ember okosabb..
Hozzátenném sok olyan emberrel találkoztam már, akik a diploma után úgy gondolták övék a világ.
Anyámnak kettő is van, és úgy tekint magára, mint egy istennő, miközben tönkreteszi a családunkat, egy képmutató nárcisz.
Apám ezzel szemben egy szakközépig jutott, és még ha feleannyit is keres, attól még nagyon becsületes ember, mindig jó volt a kapcsolatunk, sokat tanultam tőle.
Szóval nem attól leszel valaki, hogy van diplomád.
Egyáltalán nem gond szerintem.
Az öcsém vállalkozó (burkoló) és 25 évesen jóval jobban ment neki anyagilag, mint mondjuk annak, aki diplomázott.
Párom hegesztőként dolgozik, hidd el nem a küszöböt rágjuk.
És egyikőjük sem buta.
Nekem sincs diplomám, hátrány még nem ért 36 év alatt.
De viszont azt szeretném, ha a lányom többet tanulna, legfőképpen a nyelvekre biztatom. Igaz még csak 5.-es,imád is tanulni, azt se tudjuk mi lesz x év múlva, de a nyelvtanulásra startoljon rá.
Nem gáz ha nincs diplomád, csak ne legyél irigy, mert az azonban nagyon gáz.
Pl.:
Én már el se mondom, hogy milyen végzetségem van, mert kapásból jön a "Húúú.., akkor te biztosan sokat keresel" mentalitás. Pedig nem.
Ja, meg azt szeretem, mikor jön a "Te csak hallgass. Ilyen végzettséggel én..." rész. A hideg ráz.
Közben pedig ott van a szemében az a vegytiszta gyűlölet. Ekkor szoktam elmondani, h mennyit keresek. Ekkor jön a megkönnyebbülés és következik a "Na ezért tanulhattál" rész.
Legyen az régi osztálytárs, ismerős, rokon. Annyiszor lejátszódott ez már és mindig ugyanúgy.
Szóval ezt a kisebbségi komplexust magadban kell lerendezned. Attól, hogy valakinek lesz egy diplomája nem lesz több, de nem lesz kevesebb sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!