Mennyiben változott meg az életed névváltoztatás után?
Első, ész mindenesetre nem sok járt mellé.
Mióta névváltozás az, hogy doktor leszel? Eddig Kis Bélának hívtak, ma meg már dr. Nagy Ubulnak?
Volt egy kollégám,mindenkinek úgy mutatkozott be, hogy Zoli vagyok.Véletlenül tudtam meg, hogy nem ez a neve.
Csak az eredeti neve miatt állandóan ugratták és viccet csináltak b
Nekem teljesen megváltozott. Más szemmel néztem magamra. A korábbi vezetéknevem lehúzott, szégyelltem, rossz emlékek kötöttek hozzá, egy darab szrnak éreztem magam töle és ez befolyásolta a sikereimet, mert lerombolta az önbizalmam. A névváltoztatás után mint aki újjászületett.
Nem tudom, másra hogy hatott, de nekem mindenképpen pozitív.
2: Névváltoztatásnak kell bejelenteni. Ahogy a házasságkötést követő névváltoztatást is...
Tudom, hogy annak, aki sosem házasodott és sosem szerzett fokozatot, idegen a névváltoztatásból adódó okmányügyintézés, de elhiheted, hogy nem csak azt hívják így, ha más lesz a keresztneved, hanem azt is, ha bármilyen szempontból módosul, kiegészül a neved...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!