A cég alkalmazottja a takarítónő és a karbantartó is,baj, ha ők csak ajándékkosarat kapnak?
Minden dolgozó kap pénzjutalmat is, de a karbantartó és a takarítónő csak az ajándékkosarat kapná, pénzjutalmat nem, hiszen ők "semmit" nem tettek a bevételért. Karbantartják az épületet és tisztán, már amennyire, de szakmailag nulla hozzáadás.
Mi a véleményetek? Baj, ha nem gondoltam, hogy adni kellene pluszt pénzt is?
Mert ha ők nem lennének, te takarítanál? Karbantartanál a nagy tudásod mellett? Minden munkát értékelni kell(ene).
Te tudod persze, a te pénzed, de nekem rosszul esne, ha én lennék a takarító. Nem a pénz miatt, hanem ez a "nulla hozzáadás" nem szimpi.
Már ne haragudj, de gondold át ezt a semmit nem tettek szöveget.
Ha pl elromlik a világítás, eldugul a wc és ömlik a víz stb, akkor hogy dolgoznátok? Az nem bevételkiesés? Vagy ha retekben kell lenni, szeméthegyek mindenütt, az is rendben van, pláne most, vírus idején?
Az nem szokta jól kivenni magát, ha egyenlőtlenül bánik a cég az alkalmazottakkal. Nálunk a gyakornokok voltak huszadrangú alkalmazottak és volt, aki mondjuk 1 éve volt a cégnél de nem mehetett egy céges buliba, mert nem hozott olyan bevételt, de aki teljes állásban ott volt a cégnél 1 hete azt hívták. Az éves elbeszélgetésen minden alkalmazott ezt szóvá is tette hidd el.
Amúgy profitot nem hoz az Office manager, a HR, a kontroller, stb., ennek ellenére nélkülük sem operálhatna a cég és gondolom kapnak bónuszt.
Sajnos nem jut eszembe a focicsapat neve,de amikor bajnokságot nyertek és kaptak egy csomó pénzt, akkor nem csak a játékosok, hanem mindenki értsd takarítónő aki az öltözőt takarította és a pályákat tartó is részesült belőle.
A club vezetője azt mondta, hogy a sikerhez mindenki hozzájárult.Ez egy külföldi csapat volt arra emlékszem.
Szóval ha ők is a cég alkalmazottai akkor igen, nekik is jár a plusz pénz.
Különben diszkrimináció áll fenn velük szemben.
Plusz ez olyan mintha lenéznéd őket, és burkoltan jeleznésd hogy nem sokra tartod a munkájukat.
Én értékelem a munkájukat, nem nézem le, de a cég működéséhez, a bevétel növeléséhez nem tettek semmit. A munkájukat elvégzik,fizetésüket megkapják.
Tisztában vagyok/vagyunk vele, hogy fontos a tisztaság, de szakmailag nem ad hozzá semmit sem.
Ahol interjun voltam, ráadásul nagynevű cég, kiderült már elsö beszélgetés alatt hogy nàluk a csopvezek és üzletkötők a minden, a pénzügy könyvelésrészleg pedig, hogy ne kapjanak millios NAV büntetéseket, stb, nekik csak papirpakolgatàs.
Szerintem jobb is, hogy nem kezdtünk együtt működni..
Oda állnál eléjük és a szemükbe mondanád, az indokaidat amit itt leírtál?
Örülök, hogy nem dolgozok egy ilyennel mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!