Milyen jelei vannak annak, ha valaki pszichopata illetve szadista?
Pont egy ilyen mellett élek.
Amikor mondtam neki, akkor még kihuzta magát büszkén, és mosolygott.
Nézd meg a Ted Bundy-ról készült filmet, minden benne van. De most néztem a Klara című filmet abban mindkét főszereplő pszichopata.
Igaz történet.
Amiket itt leírtatok, elsősorban a nárcisztikus emberekre igaz. (Kivétel 3-as. Ő egész szépen leírta.) Attól, hogy valaki szadista, vagy pszichopata, nem biztos hogy nárcisztikus. (bár tény, hogy gyakran a pszichopátiával együtt jár)
A pszichopata emberek fontosabb jellemzői (nem a nárcisztikusaké)
- lelkiismeret és empátia teljes hiánya
- ügyesen manipulál másokat
- hajlamos erkölcstelen magatartásra
- elveszi amit akar, nem számít kin kell átgázolnia közben
- felületes báj
- nem bánja meg a tetteit
- másokat hibáztat, nem vállal felelősséget
- tagad
- érzelmek és empátia megjátszása (néha túljátszák, és akkor lebukhatnak)
- nincsenek téveszméik, gondolkodásuk teljesen racionális
De amit a legtöbb oldalon lehet olvasni: nem szeret, nem tanul a hibáiból, nem szorong. (bár ez nem teljesen igaz ebben a formában, de nagyjából elfogadható, ha nem akarsz annyira nagyon mélyen belemenni)
A szadizmus pedig a közhiedelemmel ellentétben, nem azt jelenti ha valaki örömét leli az erőszakban, és más szenvedésében. A szadizmus minden esetben szexuális vonatkozású. Valakit aki csak szereti nézni a szenvedést, nem nevezhetsz szadistának. Kivéve, ha az illető ettől szexuális izgalmat érez. Ez egy perverzió, egy parafília. De ennek elég egyértelmű jelei vannak szerintem, nem kell bővebben kifejtenem.
Remélem tudtam segíteni, annak ellenére hogy már 5 hónapja lejárt a kérdés :DD
8-as vagyok. Kicsit utánakerestem részletesebben. Szaknyelvben tényleg azt jelenti, hogy a szadista ember a szenvedés látványától szexuális kielégülést érez. De a google is ezt írja. Mondjuk ez így eléggé szélsőséges, megeshet, hogy belefér a kategóriába a nem szexuális is. Szerintem valahol ott lehet az igazság, hogy ez sem egy fekete-fehér dolog, nem lehet csak úgy elválasztani a kettőt egymástól. Szintjei vannak, pont úgy mint pl a pszichopátiának.
Köszi hogy leírtad, nem számítottam arra, hogy valaki egyáltalán megnézi a válaszomat, így 5 hónappal a kérdés kiírása után :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!