Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Én most akkor mi vagyok?...

Én most akkor mi vagyok? Proli vagy értelmiségi?

Figyelt kérdés

Falusi vagyok, viszont írtózom attól amit az egyszerű emberek csinálnak. Szenvedek ha fizikai munkát kell végeznem.

Viszont nem vagyok egy jó tanuló, nehezen magolok be dolgokat. Viszont nagyon szeretem az érdekes témákat, a művészetet, érdeklődöm a politika iránt, más le sem köt csak ezek a dolgok. Mármint a kulturális dolgok.

Kínozza a lelkem hogy nem tudom hova soroljam magam. Proli vagy értelmiségi?

2020. nov. 21. 16:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Sznob proli
2020. nov. 21. 16:54
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
szerintem idejét múlt mind a két kifejezés.
2020. nov. 21. 16:55
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

Ha emelle kulturalt, becsuletes es tisztesseges viselkedes/jellem tarsul, akkor nem vagy proli.

En mar nem tudom ertelmiseginek mi szamit, ugy dobaljak ezt a jelzot magukra az emberek, hogy nem tudom eldonteni. De ha fentiek illenek rad, akkor nyilvan ertelmisegi vagy. Egy fizikai munkat vegzo ember is lehet ertelmisegi btw. Parom CAD-CAM informatikus, CNC gepkezelo es tajekozott, kulturalt ember muvesz felmenokkel es benne is megvan a tehetseg, az erdekeltseg.

2020. nov. 21. 16:56
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

Értelmiségi attól leszel, ha tanulsz. Az nem értelmiségi, aki nem tanul, csak ímmel-ámmal figyel egy-egy témát. Szerintem értelmiséginek a széleskörű műveltség is illik. Na nem az kell, hogy matematikusként profi szinten tudj Petőfi verseket elemezni, de legalább egy-két dolgot tudj róla vagy történészként se ess pánikba egy egyszerű összeadástól stb. Ezek most csak példák, kéretik nem ezen lovagolni ezentúl.

Szóval amíg ezek nincsenek meg, addig nem neveznélek értelmiséginek. De prolinak sem, ha a vágy megvan arra, hogy többet tudj. Nem csak a prolik meg az értelmiségiek vannak, sok ember létezik a kettő között is.

2020. nov. 21. 16:59
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Nincs olyan, hogy értelmiségi meg proli. Ahogy nincs olyan se, hogy okos meg buta emberek. Különböző emberek vannak különböző képességprofilokkal. Az embereket nem lehet pusztán kétféle csoportba beskatulyázni. Lehet, hogy valaki egy adott témához tök hülye hozzád képest, de másban meg simán jobb nálad.
2020. nov. 21. 17:02
 6/11 anonim válasza:
49%
Olvass sokat. Hidd el nekem, attól csak több leszel. De ne modern regényeket, azoknak nincs sok értelme szerintem. Ha gondolod ajánlok neked pár jó könyvet.
2020. nov. 21. 17:28
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
Ezek alapján valójában egyik sem. Csak egy lusta, semmirekellő okostojás.
2020. nov. 21. 17:53
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Első mondat alapján proli. A prolik nézik le ugyanis a falusi embereket!
2020. nov. 21. 19:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sznob vagy.

Mesterképzést végzett mérnök informatikus vagyok de elhagytam a pályát, hogy autószerelő legyek. Akkor most értelmiségi vagy proli vagyok?

2020. nov. 21. 19:57
 10/11 A kérdező kommentje:
9-es írástudó proli vagy
2020. nov. 22. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!