Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Helyhez kötött temetés - pro...

Helyhez kötött temetés - pro vs. kontra?

Figyelt kérdés
Inkább egy temetőben szeretnétek, ha elhantolnának titeket h legyen “hova” a szeretteiteknek eljárni emlékezni - vagy inkább pl. folyóba szóratnátok a hamvaitokat, hogyha bárhol a folyónál jár valaki, emlékezhessen rátok? Esetleg C-válasz? 😀
2020. nov. 16. 17:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tengerbe szeretném, ha elszórnák a hamvaimat. Ettől függetlenül, ha akarnak készíttethetnek egy jelképes kis sírt valahova, ahova kijárnak. De én szeretnék majd végleg a habokban elmerülni.
2020. nov. 16. 17:21
 2/8 October15 ***** válasza:
100%
Pont nem érdekel. Ha azt akarom hogy emlékezzen rám valaki akkor írok egy 800 oldalas könyvet a Római Birodalomról... garantálom, hogy 40 évig nagyon sok első-másod éves töri szakos hallgató fogja emlegetni a nevemet... :D
2020. nov. 16. 17:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem teljesen mindegy, ami nekik a legmegfelelöbb. Én ugyan a hagyományos sírhelyet hülyeségnek tartom, de halálom után nem érdekel a dolog.
2020. nov. 16. 17:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenekben konzervatív vagyok, de abból indulnék ki, hogy a leszármazottaimnak kell ezt eldönteniük. Ha szétszéledtek a világban, akkor nagy teher lenne nekik rendben tartatni egy sírt szülővárosunkban. Ha viszont itt élnek (legalább egyikük), akkor érthető, ha szeretnének egy sírt, ahová kijárhatnak.

Egyébként én ugyanabban a városban élek, ahol szüleim (és a testvérem is itt él). Nekem mindenképpen fontos lenne, hogy legyen egy sír, ahová kijárhatok hozzájuk.

2020. nov. 16. 17:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én például túrázni szeretek, kirándulni, legjobb az lenne, ha valahol az erdőben kapnék egy kis fát, vagy követ, szétszórnák a hamvaimat, lenne egy emlék táblám valahol, nem kell rajta legyen semmi nagy idézet meg semmi.

A temető nekem személytelen. És pont olyan mint az életünk. Mindenki költi rá a pénzt, azt mutatják ki tudja szebbé, díszesebbé tenni, miközben csak egy halom hulla fekszik egymás mellett összezsúfolva. Aztán ha már nem fizetnek akkor simán kihantolnak vagy rád temetnek mást.

De összességében ha meghalok nekem édes mindegy.

2020. nov. 16. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szórják szét a hamvaimat. Elképzelhető, hogy a gyerekeim másik földrészen laknak majd mikor én meghalok. Nem akarom, hogy a sírom gondozásával bajlódjanak. Nekem elég ha jó szívvel emlékeznek rám, ezért ne építsenek mauzóleumot.
2020. nov. 16. 19:22
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

Kripta lenne a legjobb. :)) (nem cigányosra gondolom, hanem mint a régi nemesi családoknak)

Szeretnék régészeti lelet lenni.

De a temetőket is szeretem. Nekem a szétszórás a személytelen, csak egy marék hamu vagy, amit kidobnak és tényleg semmi nem marad, még egy fejfa sem a nevével...

Persze, akkor más, ha ez volt valakinek az utolsó kívánsága, mert valamiért kötődött oda, pl. hajózott és azért akarja, hogy hajóról szórják a folyóba.

Szerintem az a lényeg, hogy tartsuk tiszteletben mindenkinek ezt a ívánságát.

2020. nov. 17. 10:43
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es, erről jut eszembe, hogy a 101 éves korában, idén nyáron elhunyt Bálint Gyuri bácsi, azaz Bálint gazda utolsó kívánsága az volt, hogy azon a földön szórják szét a hamvait, ahol gyerekkorában édesapja mellett megszerette és megtanulta a földműves munkát.
2020. nov. 17. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!