Hogyan tudnék jó hasonlatokat megfogalmazni beszélgetésbe?
Figyelt kérdés
Pl. kemény mint az utcakőzet, ez unalmas mint a kemény mint a Tarzan sarka. Olyan kellemetlen már.
Saját: kemény mint a DAF kuplung. De ezt senki nem érti :(
2020. nov. 16. 15:23
1/5 anonim válasza:
Elöször nyelvünk alapjait kellene elsajátitanod ("..megfogalmazni beszélgetésbe" ???) , majd az érthetö fogalmazást. (" ez unalmas mint a kemény mint a ..." Mi az értelme?)
2/5 anonim válasza:
Google. Illetve rengeteg van a mai beszédben is,keress valakit,aki sokat használja ezt,pl engem. Bár én mindig túlozni szoktam,és a sok agyhalott mindig megkérdezi...
Pl ezer éve várok rád
Hogy várnál már ezer éve rám,annyit ember nem tud élni...
És ennek a sok értelmiségi vadbaromnak nem hiszem el,hogy nem esik le,hogy ezzel mit akartam mondani...a túlzást ne vidd túlzásba. Ahahah
4/5 anonim válasza:
Én értettem a DAF kuplungos hasonlatot, és tök jó. Amúgy előbb hasonlatok nélkül tanuld meg jól kifejezni magad. Előbb egyszerűen, aztán komplikáltabban. És olvass sokat, azzal bővül a szókincsed. Idővel belejössz, mint kiskutya az ugatásba. :(
5/5 anonim válasza:
:):) vigyorgó jelet akartam nyomni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!