A kamionsofőr mellé beülhet mondjuk a fia, ha szeretne egy 1-2 napos "kamiontúrára" menni az apjával? Általánosságban kérdezem, kijárási korlátozástól most tekintsünk el.
Persze, beülhet.
De ezt nyilván az apuka is tudja.
Esetleg egy-két céggel lehetnek problémák, de a kamionosok pontosan tudják hogy melyek ezek. A Tesco pl nem enged be plusz egy főt, úgy tapasztaltam. Ők nagyon szigorúak.
Engem anno régen elég sokszor el vitt magával,semmi sem volt megtiltva és most sincs náluk erre szabály szerencsére így anyum akkor megy vele amikor csak akar.
Faterom esetleg szól az irányítónak de csak azért hogy valami olyan melót adjon ami nem annyira gyakori és unalmas, így aztán van idő kirándulni is.
Faterod szerintem tudja ezeket a dolgokat,azért ő kérdezzen rá a cégénél ha valami nagyon komolynál melózik,akik veszélyes anyagot szállítanak vagy adr köteles az árujuk sajnos azok mellé te nem ülhetsz be csak ha lennének ilyen vizsgád mert azért erősen büntetnek ha rajta kapnak és ez külföldön sincs másképp.
Le-fel rakodásnál régen még nem olyan sok cégnél volt az a szabály hogy pl csak sofőrök mehetnek be vagy csak 1 ember a másik sofőr pedig kint várakozik de a sok baleset miatt és elővigyázatosság miatt már sokkal több helyen kint kell várakozni akár a kapuban de vannak erre várakozó helyek is,olyan helyek is vannak ahol be mehetsz te is az adott céghez csak tilos kiszállni.
Jó tanácsok:
1.Ha külföldre mész előtte
igényeljétek meg az európai
egészségügyi kártyát amit
ingyen meg lehet a
kormányablakban vagy az
interneten ügyfélkapunk
keresztül is de ahoz
ügyfélkapu szükséges amit
személyesen lehet csináltatni
ha még nincsen.
2.Kössetek magadra utas biztosítást ami érvényes külföldön.
3.Ha nem Európai országba mentek akkor pedig ugye útlevelet kell csináltatni aminek ára van.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni,jó szórakozást majd. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!