100 méterre a lakásomtól van egy park, ahol kijelölt futópálya is van, zöldterület. Arra a 100 méterre, amíg odasétálok a parkig, fel kell vennem a maszkot, majd a parkban levehetem?
Továbbra se értem. Nekem van veszélyeztetett családtagom, ezért én ne fertőzzek meg idegeneket, de ők engem (minket) igen? :D
Utcán elkapni a vírust kb nehezebb, mint a boltokban, stb. helyeken.
Ha neked van veszélyeztetett családtagod, akkor te ne járkálj az utcán, csak a szükséges helyekre (bolt, stb.) ahol amúgy is kötelező a maszk.
Ha nincs veszélyeztetett családtagod, akkor az utcán kb amúgy sincs sok esély, hogy a szabad levegőn átadd a vírust, máshol pedig kötelező a maszk amúgy is.
"Ha téged egy 100m-es séta során viselendő maszk ilyen súlyosan érint, akkor nagyon sajnállak."
A logikátlanság érint súlyosan. Felveszem a maszkot, majd futáshoz leveszem, majd visszaveszem. Teszem mindezt úgy, hogy a szokásos olcsó maszkom van, mint a magyarok 99%-ának, ami nagyságrendileg egymilliomod százalékban csökkenti a vírusterjedést. Whatever.
"Ha neked van veszélyeztetett családtagod, akkor te ne járkálj az utcán, csak a szükséges helyekre (bolt, stb.) ahol amúgy is kötelező a maszk."
Pontosan ezt teszem, csak a szükséges helyekre megyek: boltba és dolgozni. Mindkét esetben találkozok RENGETEG emberrel, akik nem, vagy nem megfelelően hordják a maszkot.
Jó lenne végre tényleg szigorítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!