Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik önzőzik és szaremberezik...

Akik önzőzik és szaremberezik a gyerekteleneket, azok miért csinálnak saját gyereket örökbefogadás helyett?

Figyelt kérdés
Kinek van szüksége újra, ha van egy csomó, akinek szüksége lenne családra? Ez nem önző?
2020. nov. 11. 00:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Egész kicsi volt, asszem 1 év körüli. Hiába nevelték normálisan (orvos szülők), ahogy általános iskolás lett, onnantól folyamatosan lopott tőlük hol aprót, hol mást. Ráadásul próbálja egymás ellen uszítani a szülőket és a suliban is volt rá panasz, hogy terrorizálja a többieket.

Ráadásul nagyon ocsmányul beszél és üvöltözik meg verekszik ha nem tetszik valami.

Ismerem a szülőket, voltam náluk párszor, soha egy káromkodás vagy hangos szó nem volt, egyszerűen kezd eljönni az a pont, amikor nem bírnak a gyerekkel.

2020. nov. 11. 16:21
 12/17 anonim ***** válasza:
48%
11, mondjuk ez fehér gyereknél is előfordulhat. A cigányoknál sincs genetikailag kódolva a bűnözés es a nyomorban való fetrengés, így nőnek fel a nyomortelepen, ezt látják, éheznek, nyilván azért lesznek ilyenek. Ez a gyerek valószínűleg mentális beteg es nem a származása miatt viselkedik úgy, ahogy.
2020. nov. 11. 17:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#12: "nem a származása miatt viselkedik úgy, ahogy."

Kivéve ha a nagybátyja az apja...

2020. nov. 12. 08:09
 14/17 anonim ***** válasza:
12! Háááát nem tudom, hallottam már mástól is hasonló sztorit. Ott nem ismerem a szülőket, de itt igen és tudom, hogy a gyerek teljesen normális nevelést kapott, jár pszichológushoz is egyébként. Elvileg nincs mentális baja.
2020. nov. 12. 08:30
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

13, egy fehér embernek is lehetne a nagybátyja az apja es akkor valószínűleg vele is gondok lennének. Az más kérdés, hogy náluk ez sokkal többször fordul elő.

14, sajnos en is pszicholgousra szorulok, a családomban rengetegszer volt családon belüli erőszak, pedig magyarok vagyunk. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szeritem a cigányok többségének a viselkedését nem a genjeik határozzák meg, hanem az, hogy a nyomorba es a mocsokba születtek, nem dolgozó, bunozo “szulokhoz”

2020. nov. 12. 15:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Pont az örökbefogadásról olvasgattam és baromi nehéz procedúra. Egyrészt van is ismerős akik örökbefogadtak nekik 6 év volt mire sorra kerültek. Illetve olyat is hallottam hogy amikor jelentkeztek örökbefogadónak akkor voltak a 300 valahanyadikok a sorban. Plusz amit mondtak... sokszor nem mondanak le a szülők róla így a gyerek nem örökbe adható es így ragad rengeteg gyerek otthonban.

Én ha anyagi helyzetem időm

stb megengedi majd szivesen szülnék is meg fogadnék is örökbe de ez még sok év múlva lesz. Azt is megértem ha valaki nem akar gyereket. Mindegyik opciót ugyan olyan nagy döntésnek tartom.

Ha meg ezen filozofálunk hogy mi önzőség akkor az összes az hisz magunk miatt tesszük vagy nem tesszük illetve mindegyik egy áldozat is valamilyen szempontbol. Erre nincs jó válasz, mindenki úgy csinálja ahogy neki a legjobb

2020. nov. 16. 17:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Én is ismerek ilyen házaspárt. Rendes, csendes, jóravaló, szorgos pedagógus házaspár. Nem lehetett gyerekük, így örökbefogadtak egy gyereket, amilyen csak volt. Leghamarabb egy csecsemő roma származású (lehet látni a bőrén, sajnálom) kisbabát sikerült találni. Példamutató, példaértékű, keresztény, tanult szülők, a gyerekből meg bűnöző lett, nem tudták kordában tartani. Persze mondhatjuk azt, hogy a jó neveléssel meg körülményekkel még így is lehet, hogy jobb lett, mintha a szociális közvetlen környezet is bele viszi a rosszba, de még így is belekeveredett bűncselekményekbe stb. nem részletezném.

Alapvetően nevelés és nem származás párti vagyok, de ez a példa olyan erős, hogy mindig eszembe jut, amikor erről gondolkodom. (De egy példából ne vonjunk le általános következtetéseket feltétlenül. Én viszont csak ezt az egyet ismerem jól.)

2020. dec. 23. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!