Mit jelent ez? "Ok, Boomer"?
Mostanában sokszor látom itt a kommenteknél is, illetve ha instán vita van valami miatt, ezzel a mondattal vágnak vissza.
Mit jelent? Ez valami nagy beszólás?
Azokra az idősebb, maradi gondolkozású emberekre használják, akik nem képesek elfogadni az új trendeket, kihívásokat, ám mégis ők akarják megmondani, kinek mi a jó és ki mit csináljon. Pl. tipikusan bagatellizálják a klímaváltozást, feleslegesnek vélik az állatvédelmet, abnormálisnak gondolják az emberi sokszínűséget, stb.
A 2. vh után születetteket hívjuk baby boomer generációnak, innen ered a név.
"Azokra az idősebb, maradi gondolkozású emberekre használják,"
Szerintem mindenkire használják, ész nélkül.
Épp ezért ma már egy vicc az egész.
ahogy a 3-as írta: tulajdonképpen az idős „bezzeg az én időmben” prolik a boomerek. Magyarországon teljesen jogosan használják a kifejezést, ugyanis az 50 felettiek nagy része egy maradi, tájékozatlan proli, aki meg róla győződve, hogy mindenben jobb, mint a fiatalok :D
nagyon jó példa a ’Hagytunk felnoni egy eletkeptelen generaciot’ című írás, amiben egy feltehetően idős tanárnő rinyál amiatt, hogy nem akarnak robotok lenni a fiatalok, vagy nem ismerik a szántás szó jelentését (lol). Miközben gőze nincs a társadalmi viszonyokról, vagy arról, milyennek kéne lennie a közoktatásnak.
A vagy másik géniusz, akivel már itt vitáztam, egy 50es mérnök, vagy vmi hasonló volt, aki lekezelően beszélt a friss mérnök munkatársairól, csak mert idő kellett, hogy megtanulják a munkájuk, de természetesen ők is buták voltak a komment írója szerint.
Ő bezzeg nem volt buta annak ellenére, hogy a szűk szakterületén kívül mindenhez hülye volt.
Na az ilyen beszűkült, ostoba idős emberek a boomerek.
„Mit jelent? Ez valami nagy beszólás?”
Nem, ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy „mondjad öreg, totál felesleges vitába szállni veled, lejárt lemez vagy”.
Értem. Köszi a válaszokat!
Én huszonévesen még sosem mondtam ilyet senkinek. Bár nem is szoktam neten vitatkozni.
Kíváncsi leszek (lennék) a mai huszonéves korosztályra mondjuk 30 év múlva...
Milyen lesz a viszonyuk az akkor fiatalsággal...emlékeznek-e majd arra, hogy miket és hogyan gondoltak a mai idősebb generációra....
Elvileg azokra az idősekre mondják akik nem értik a fiatalokat.
De sokan dobálják akkor is ha valaki nem ért velük egyet és mivel nem tudnak visszavágni ezzel tudják le.
Már nekem is írták pedig 16 vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!