Ha egy amerikainak azt és annyit kellene ennie 1 hónapig, mint amit és amennyit egy átlagmagyar eszik, éhenhalna?
Melyik tradicionális magyar ételről gondolod, hogy tele van zöldséggel?
Hol olvastad ezt -az egyébként hihetetlen ökörségnek tűnő- statisztikát? De reálisnak érzed, hogy 100 emberből Magyarországon csak 1nek van súly problémája?
És azt, hogy az USA-ban 100bol csak 2nek nincs?
Reálisnak érzed, hogy a magyar adagok kevesek? Meg egyszer sem sikerült szerintem egy magyar jellegű étteremben egy egész adagot megennem.
Attól még ugyanabba a fajba tartozik, mint mi, így nyilván nem hal bele.
Max fokozatosan kellene átállnia, hogy ne rontsa el a gyomrát, de nem valószínű és semmiképp se halna bele.
Amúgy nyilván nem minden amerikai kövér.
Magyarországon elég sok embernek vannak súlyproblémái. Nem tudom, hogy te milyen statisztikát nézel. Magyarországon is óriásiak az adagok, főleg vidéki vendéglőkben. Nekem két étkezésnyi adagom egy adag, amit felszolgálnak. A hagyományos magyar konyha hírből sem ismeri a nyers salátát (legalábbis főfogásként), párolást, zsírmentes főzést. Szeretem a magyar konyhát, nem kell félreérteni, de tipikusan nem egy egészséges konyha, legalábbis annyi mozgáshoz, amennyit manapság végzünk. Régen kellett a kalória a földeken a munkához, ezért nem is volt jellemző az elhízott parasztember.
A kérdésre válaszolva nem halna éhen, csak megterhelné legfeljebb a gyomrát a sok zsír és fűszer. Azt, hogy fogyna-e nem tudom meghatározni. Egy fitt amerikai ember inkább hízna, míg egy túlsúlyos talán fogyna. Ehhez azonban tudni kellene, hogy ő mennyi energiát visz be otthon is itt mennyit vinne be.
Elhízottság 1-2%
Na ez igen, végre Magyarország vezet valamiből. (A szív és érrendszeri betegségben elhunytakat ne is nézzük)
Az amerikai egy nagyon heterogen nep. Nincsen egy amerikai. Iszonyuan nagyok a kulonbsegek.
De a magyar konyha nagyon narancssarga es keves zoldseget hasznal kulfoldi szemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!