Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szóltok ehhez, amit...

Mit szóltok ehhez, amit bevezettek Romániában a vírus miatt?

Figyelt kérdés

Én itt élek, sajnos.

Nem tudom, hogy nálatok pontosan milyen intézkedéseket vezettek be, de ami nálunk folyik az szerintem egyszerűen nevetséges.

Nagyon sok településen, ahol magasabb a fertőzések száma bezárták az iskolát,óvodát,egyetemet. Rendezvényt nem lehet szerezni csak nyílt téren, max 50 személlyel.

És most jön a legjobb: kötelező lett a maszk viselése szabadtéren is! Nem csak bent, nem csak zsúfolt tereken, hanem ahogy kilépek a házból,udvaromról!

Kicsi településen élünk, tegnap anyukám épp biciklizett a nagyiékhoz -megjegyzem egyedül volt - és épp meglátta egy rendőr. Igazoltatnia kellett magát és már írta is a figyelmeztetést, amiért nem volt anyukámon maszk.

Azt mondta, legközelebb büntetést kap.

Hallottatok már ennyire abszurd hulyeséget?! Eljutottunk odáig, hogy maszkban szabad Egyedül biciklizni,sportolni?

Egy öreg nénire is rászóltak, mert maszk nélkül állt a kapujában. Bezzeg az éttermekben ott ül 50 idegen maszk nélkül az nem baj, de ha kimegyek a nyílt utcára egyedül azt nem tehetem maszk nélkül?!

Számomra ez hihetetlenül dühítő, már az is, hogy a kicsi gyerekeknek így telik a gyerekkoruk(ovi, általános iskola nélkül) és hogy ennyire korlátozzák a szabadságunkat. Ez már rég nem a virusrol szól, hisz kinek adhatnád tovább a nyílt utcán sportolva egyedül?!

2020. okt. 23. 08:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Ha figyelemmel kíséred a híreket, akkor láthatod, hogy Csehországban és Franciaországban is élnek ilyen szabályok. És bármennyire is hihetetlennek tűnik, közérdekből vezetik be ezeket a szabályokat, - mert a kölcsönösség elvét próbálják tudatosítani a tudatlanokban. A 100 egységből 45-öt teljesítek azzal, ha normálisan viselem a megfelelő helyeken a maszkot. Ha te is belátod, hogy tehetsz valamit MAGADÉRT ÉS értem - és normálisan viseled te is a maszkot a megfelelő helyeken, - akkor te is tettél 45 egységet a százból. Ha mind a ketten megtettük, amit ember megtehet, akkor még mindig marad 10 egység, ami eléggé komoly rizikófaktor (az arányát tekintve), de mégsem 55 egységnyi veszélyforrás leselkedik az egyikünkre, ami abban az esetben állhat fenn, amennyiben az egyikünk telibe szarja ezt az egészet. A 10 egységgel nem tudunk mit csinálni, - ezt kell kitölteni az egyénre szabott szemfülességgel, intelligenciával, következetességgel és egyebekkel, amivel tovább csökkenthető annak az esélye, hogy benyaljuk a deblát. Van, aki megérti és van, aki következetesen nem hajlandó erre, - pedig a viselkedése a bizonyíték arra, hogy igenis tud következetes lenni, csak az érdekeket keveri össze egy kicsit.
2020. okt. 23. 12:49
 12/16 A kérdező kommentje:

Igen ez mind szép és jó :) Addig amíg tényleg fennáll az általad említett "megfelelő hely".

Beltérben, zsúfolt helyeken szerintem is hasznos a maszk viselése és ezzel semmi gondom nincsen.

Térjünk vissza a kérdésem témájára, miszerint ahogy kilépek a házból, rajtam kell legyen a maszk. Vagy ha leülök a ház előtti padomra egymagam vagy mennék biciklizni, sportolni. Ez esetben mit tettem magamért és másokért? Nem mehetek a természetbe friss levegőt szívni, de az nem baj ha összegyűl a 20 fős család és beltéren mulatoznak. Mit ér ha felteszem az utcán, ahol elvétve elmegy pár ember(nem a zsúfolt városokrol beszélek) s aztán leülök az ismerősökkel órákat dumálni, akik másnap szintén leülnek az ő barátaikkal stb.

Talán ugy értelmesebb lenne ez az egész, ha az emberi kontaktusok közben köteleznék a viselését és ennek függvényében büntetnek. S nem azért, mert kimennék egyedül bringázni, egy 200 lakosú faluban, ahol senki sehol...eltudjátok képzelni milyen abszurd?

2020. okt. 23. 13:57
 13/16 anonim ***** válasza:
20%
Nem
2020. okt. 23. 16:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyre ijesztobb. Nem tartom en se normalisnak ezt. Nevetseges.. varosban, zsufolt helyen, rendben van. De komolyan, egy kis faluban..semmi ertelme. Fovarosban nem kapom el, pedig az egyik legforgalmasabb helyen lakom :D en mar tenyleg kivancsi vagyok hova fajul ez az egesz... lehet 1 ev mulva kb. mar semmi szabadsagunk es eletunk nem lesz :D es olyan vilag atformalas lesz, mint a Szolgalolany mesejeben, vagy valami ilyesmi, de tenyleg :D jo kis disztopia var rank
2020. nov. 7. 22:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Mai nap történt egy csodálatos dolog velem. Tudni kell rólam, hogy 13 éves koromtól kezdve esténként sétálgatok mindenfelé, mert rámtört valami hihetetlen szorongás és bezártság érzés, ezért kénytelen voltam kimenni a friss levegőre, hogy jobban legyek. Azelőtt sosem járkáltam esténként és nekem is szokatlan volt, de muszáj volt. Onnantól egészen 18 éves koromig harcban álltam a rendőrséggel, mert kiskorú vagyok és mit keresek kint az utcákon este. Aztán 18 lettem és ugyanúgy a rendőrök akartak volna cseszegetni, hogy menjek haza, de már nem tehették meg. Mikor ezzel szembesültek, azóta békén hagytak. Majd Vikike kitalálta, hogy 8 után sehova és ismét ugyanott kötöttem ki. Eltelt 6 év és azóta már a szokásommá vált, hogy ha úgy érzem szükségem van rá, kimegyek és sétálok kicsit. Ilyenkor kiadom magamból a gondolataim és legalább én beszélek magammal, ha már mindenki más szarik rám meg az érzéseimre, gondolataimra. És 2020-ban ott tartunk, hogy azért, hogy kimegyek a friss levegőre és beszélgetek legalább én magammal (mivel ez emberi szükséglet. El nem tudom képzelni, hogy az emberek miért nézik hülyének, akik magukkal beszélnek. Ők is pont ugyanezt teszik naponta, csak ők másokkal.) 10.000 forintba kerül. Azért kedvesek voltak és közölték, hogy akár 50 ezerrel is büntethettek volna, majd megkérdeztem, hogy ez mi alapján dől el. Mitől 10 ezer vagy 50 ezer. Azt mondták ez nincs megszabva, majd ők eldöntik kinek mennyit adnak. Tehát attól függ, hogy ugyanarra a tevékenységre ki mennyit kap, hogy a rendőrnek épp milyen kedve van. A rádióban pl pont hallottam is, hogy valaki azért, hogy az utcán volt 50kt kapott. Hozzá teszem az egész utca, sőt az egész város teljesen üres volt, tehát egyedül voltam. Ők pedig egymás mellett az autóban maszk nélkül természetesen. Valamint az is tök jó, hogy a sulik bezártak, de gyakorlatra ugyanúgy megyünk, 20 ember összezárva, maszk nélkül természetesen. Magyarország jobban teljesít.
2020. dec. 6. 01:46
 16/16 anonim ***** válasza:

De azért megnyugtatott, hogy le lehet dolgozni, vagy akár le is ülhetem. :D

Mekkora bűnöző lettem hirtelen.

2020. dec. 6. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!