Mit szóltok ehhez, amit bevezettek Romániában a vírus miatt?
Én itt élek, sajnos.
Nem tudom, hogy nálatok pontosan milyen intézkedéseket vezettek be, de ami nálunk folyik az szerintem egyszerűen nevetséges.
Nagyon sok településen, ahol magasabb a fertőzések száma bezárták az iskolát,óvodát,egyetemet. Rendezvényt nem lehet szerezni csak nyílt téren, max 50 személlyel.
És most jön a legjobb: kötelező lett a maszk viselése szabadtéren is! Nem csak bent, nem csak zsúfolt tereken, hanem ahogy kilépek a házból,udvaromról!
Kicsi településen élünk, tegnap anyukám épp biciklizett a nagyiékhoz -megjegyzem egyedül volt - és épp meglátta egy rendőr. Igazoltatnia kellett magát és már írta is a figyelmeztetést, amiért nem volt anyukámon maszk.
Azt mondta, legközelebb büntetést kap.
Hallottatok már ennyire abszurd hulyeséget?! Eljutottunk odáig, hogy maszkban szabad Egyedül biciklizni,sportolni?
Egy öreg nénire is rászóltak, mert maszk nélkül állt a kapujában. Bezzeg az éttermekben ott ül 50 idegen maszk nélkül az nem baj, de ha kimegyek a nyílt utcára egyedül azt nem tehetem maszk nélkül?!
Számomra ez hihetetlenül dühítő, már az is, hogy a kicsi gyerekeknek így telik a gyerekkoruk(ovi, általános iskola nélkül) és hogy ennyire korlátozzák a szabadságunkat. Ez már rég nem a virusrol szól, hisz kinek adhatnád tovább a nyílt utcán sportolva egyedül?!
Igen ez mind szép és jó :) Addig amíg tényleg fennáll az általad említett "megfelelő hely".
Beltérben, zsúfolt helyeken szerintem is hasznos a maszk viselése és ezzel semmi gondom nincsen.
Térjünk vissza a kérdésem témájára, miszerint ahogy kilépek a házból, rajtam kell legyen a maszk. Vagy ha leülök a ház előtti padomra egymagam vagy mennék biciklizni, sportolni. Ez esetben mit tettem magamért és másokért? Nem mehetek a természetbe friss levegőt szívni, de az nem baj ha összegyűl a 20 fős család és beltéren mulatoznak. Mit ér ha felteszem az utcán, ahol elvétve elmegy pár ember(nem a zsúfolt városokrol beszélek) s aztán leülök az ismerősökkel órákat dumálni, akik másnap szintén leülnek az ő barátaikkal stb.
Talán ugy értelmesebb lenne ez az egész, ha az emberi kontaktusok közben köteleznék a viselését és ennek függvényében büntetnek. S nem azért, mert kimennék egyedül bringázni, egy 200 lakosú faluban, ahol senki sehol...eltudjátok képzelni milyen abszurd?
De azért megnyugtatott, hogy le lehet dolgozni, vagy akár le is ülhetem. :D
Mekkora bűnöző lettem hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!