Szerintetek is kevesebbet ér egy egyedülálló ember mint egy családos?
A minap volt egy vitám az egyik velem egy idős kollégámmal.
Ő 30F én pedig 29 F vagyok,de lényegében egyidősek vagyunk.
Én szingli vagyok,se feleségem se gyerekeim.
Ő már megházasodott jön a 2. gyerekük is felvették a babavarót és azthiszem a CSOK-ot is és most építkeznek.
Beszélgetés közben egyszer csak benyögte,hogy én kevesebbet érek mint ő,mert nekem nincsen családom.
Szerintetek ez tényleg így van?
Szerintem nem, de sok az ilyen mint a kollégád.
#3 "Ezt csak te hiszed de nem így van" Én nem szoktam ilyet de : :DDDD
Szép kis önigazolás...rengetegen házasodnak pénzügyi előnyökért vagy egyéb családi-társadalmi kényszerből, van anyakönyvvezető rokon, dolgoztam én is önkormányzatnál amikor bevezették, hogy egy családban csak egy ember kaphat segélyt és elváltak ezért, szóval visszafele is működik.Ha nem lenne ösztönző nem csinálnák ezeket a kormány programokat...(CSOK,Babaváró hitel stb.)
Azt is mondhatod neki, hogy szomorú, hogy ennyire elégedetlen az életével, hogy mások lenézése kell az önértékeléséhez. Arról már nem is beszélve, hogy ezek szerint a házassága is ilyesmiért köttetett.
Egyébként nyilván nem ér kevesebbet, de sajnos erősen tartja magát ez a közhiedelem. Nekem az volt a döbbenet, hogy egy csomó liberális barátnőm, aki fennen hirdette a szingliségét, mihelyst feltűnt egy kérő a láthatáron, olyan lendülettel házasodtak, hogy templomi esküvő, névváltoztatás, minden, amit addig nagy hangon lesajnáltak. Na, szóval annyira instabil ma sokaknak az önértékelése, hogy mindig annak kell a felsőbbrendűnek lennie, amit éppen csinálnak.
#11: értem, oké, te így házasodtal vagy váltál és biztos akad még 1-2 hozzád hasonló ügyeskedő. A többség azért nem emiatt házasodik vagy válik hidd el.
Ahogy a többség nem a támogatások miatt vállal gyereket. Lehet, hogy ilyen is van de az nagyon elszamolta magát, mert egy gyerek még mindig drágább mint ami támogatást kapsz.
kb minden második családos úgy emlegeti meg a testvérét is ha egyedülálló, hogy "sekutyaja semacskaja" tehat minek neki ez vagy az...
Szóval igen, sokan ertekesebbnek hiszik magukat.
Szerintem értelmes ember nem gondolj ezt, hiszen az egyedülállók is bőven kiveszik a részüket a társadalmi felelősségvállalásbol, és ez mindig is így volt
Nem.
Szerintem teljesen másban mutatkozik meg az érték.
Egy egyedülálló is lehet hihetetlenül értékes, ha úgy értjük, hogy hasznos a társadalom számára. Például ha egy szingli, gyermektelen ember feltalálaja a rák ellenszerét, szerintem senki sem fogja értéktelennek nevezni.
A gyerek megléte senkit sem tesz értékessé, lehet, hogy mellette ingyenélő, és még a gyerekét is úgy "neveli", hogy felnőtt korában pszichológushoz kell majd járnia az elszenvedett traumák miatt.
Kedves Kérdező!
Valóban nem attól értékes egy ember, -pár... hogy hány gyermek szaladgál keresztül-kasul ott, ahol épp vannak.
Ám az is igaz... ha a többség a szingliséget vállalja fel, úgy valóban elöregedik a társadalom. Ez mutatkozik már napjainkban is egész Európában.
Több olyan házaspár ismerősöm is van, kiknek jól megy soruk. Jól keresnek... két, vagy három autó is a családban, s mégis csak egyetlen gyermeket vállaltak. Vagy egyet sem. S mindazt azért, mert az egzisztenciális jövőképükbe már a több-gyermekes család perspektívája nem fért bele. Ugyanis minél több gyermek, az annál több lemondást jelent számukra.
Ám vannak, kik nem ìgy gondolkodnak, valóban. Sőt, talán nem is annyira gondolkodnak... inkább csak "fialnak", hogy kissé vulgáris legyek.
Hááát... lehet erre jósolni is akár, hogy mindez hová vezerhet.
Szóval az sem egészséges, ha az ember Túl-gondolkodik... de az sem, ha meg alul-gondolkodik. Úgy tűnik.
Az ERŐ legyen Veled!
Érdekes kérdés de szerintem nem értékesebb egyik fél sem.
Inkább itt valóban a gyermek vállalás mögötti indok ami megmutatja mennyire gyökér az illető.
Aki szívből vállal gyereket az oké, aki támogatás meg önigazolàs és élet rendje címszó alatt...na az nem való szülőnek...
Egyébként meg ebbe a világba nagyon meg gondolandó a gyerek, amerre ez a világ tart...
Én sem fogok gyereket vállalni, mert ilyen világba ugye..
Amúgy meg rossz látni ezt a felelőtlen szaporodást amit művel az ember... Ráadásul a legtöbb pár teljesen alkalmatlan, meg lehet nézni, hogy minden generáció mennyivel rosszabb az előzőnél..
Ezt kellene szigorú szabályok alá venni, de ilyen úgysem fog megtörténni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!