Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 2009-ben meghalt az apám....

XnnLaw kérdése:

2009-ben meghalt az apám. Azóta teljesen tönkre ment az életem. Mindent amit csak lehetett megtettem azért, hogy egybe tartsam a családom, de ez nem sikerült. Mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
2009-ben meghalt az apám. Azóta teljesen tönkre ment az életem. Mindent amit csak lehetett megtettem azért, hogy egybe tartsam a családom, de ez nem sikerült. Mindegy mit tettem, mindig rossz volt számukra, 2019 októberében felújított-am a lakást, nem vártam érte köszönetet, de amit kaptam az teljesen ledöntött. Közölték velem, hogy minden rosszabb lett, azóta úgy érzem valami megtört bennem. Szintén 2019 márciusában beleszerettem egy kollégám-ba, akkor úgy döntöttem nem mondom el neki, de a történtek után beszélni akartam vele mert utoljára akkor voltam igazán boldog mikor beleszerettem. Sose voltam az a kezdeményező típus, egyszerű beszélgetéseket se kezdeményezek ha nem muszáj, nem azért mert nem akarok beszélni senkivel, hanem azért mert nem akarok senkit zavarni. Nincsenek is közeli barátaim. Mondanom se kell, hogy nemet mondott, de ami rosszabb azóta beszélni se beszél velem. Amiről én is tehetek. Túlzásba vittem a dolgokat és mégis értem őt. Ez csak egy kis háttér volt, hogy valamennyire értsétek a helyzeten. Azóta már eltelt egy év, de a fájdalom nem akar el múlni, semmi nem segít, semmi nem tesz boldoggá. De a legrosszabb az az ahogy a világot látom. Meggyőződésem, hogy minden egy megadott irányba halad és ez ellen nem lehet tenni semmit. Úgy érzem kárhoztra vagyok ítélve. Teljesen elhagyott a " harci szellemem" nem akarok élni. Számomra az jelentené a kiutat ha sikerülne megoldani az otthoni dolgokat vagy ha sikerülni meg beszélnem a helyzetet a kollégámmal, de ahogy a dolgok most állnak mindkét dolog teljesen reménytelen.

2020. okt. 19. 00:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a problémád ezek szerint hogy nem tudod túltenni magad azon hogy 11 éve meghalt az apád. Minden ebből fakad. Engedd el mert máshogy nem fogsz boldogulni. Őrizd az emlékét meg menj hozzá ki a temetőbe amikor van időd de zárd le, mert az már a múlt.
2020. okt. 19. 00:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy csak most írok. Nem azzal van a problémám, hogy nem tudom feldolgozni vagy elengedni. A halál az élet része ezzel nagyon jól tisztában vagyok. A problémám az, hogy nem számít mit teszek egyszerűen nem változik semmi. Régen az volt a világ nézzetem, hogy ha el akarsz érni valamit azt el tudod érni ha hajlandó vagy érte keményen dolgozni (megmaradva az emberi korlátok között). Ez az ami megváltozott. Mostmár úgy látom, hogy minden előre meg van írva és nem tudsz szabadulni a sorsod elől ha sikere vagy ítélve akkor sikeres is leszel teljesen mindegy mit teszel és, hogy ha kárhozatra vagy ítélve akkor nem számít mit teszel nem tudod jobbá tenni. Vágyakozhatsz jobb életre, és tehetsz bizonyos dolgokat, de a lényeg nem fog változni. Tanulhattok tovább vagy szerezhettek új jártasságokat, de ha nem kellek sehova akkor ez mind hiába. Nem tudom mi tévő legyek. Ami segítene az az ha változtatni tudnék vagy az itthoni helyzeten vagy a munkahelyin. Mindkettő teljesen reménytelen. Ez a tudat az ami kikészített, hogy még mindannyian élünk tudnánk változtatni jobbá tudnánk tenni a dolgokat, de nem és azért nem mert nem. Már egy éve tart ez nálam és minden áron meg akarok szabadulni ettől a fájdalomtól. Viszont akik segíteni tudnának azok mind nemet mondtak. Remélem valamennyire érthető. Valószínűleg velem van a baj, mindenki azt mondta, hogy engedjem el ezt az egészet és lépjek tovább, de akkor miért érdemes élni ha az a jó megoldás ha valamin nem tudsz változtatni (ami egyébként megváltoztatható) akkor lép túl rajta. Köszönöm, hogy végig olvastad és, hogy válaszoltál.
2020. okt. 26. 22:37
 3/4 Alexitoka válasza:
Fu hát eléggé durva a helyzeted,első sorban is részvétem másodszor nekem is voltak szerintem lesznek is hasonló dolgaim engem nagyon sokáig csesztettek a suliban és nagyon nehéz volt nekem az az "életszakasz" bevallom sírtam de kisebb megkönnyebbülés ért.Nagyon sokáig tartott nekem is ez a szakasz barátomat se látom már évek óta akivel felnőttem.Nekem az is nagy trauma volt,nem sima barátság volt,hanem igazi.Nekem mind 2 papámat meg 1 mamámat sem ismerem,csak 1 mamámat ismerem az se foglalkozik velem.Ezzel a pár dologgal arra szerettem volna utalni hogy egyszer minden rossznak vége lesz,ugyan úgy gondolkodtam a problémáim az mint ahogy te leírtad.Csak kitartás mindennek vége lesz egyszer én is sok dolgon mentem keresztül,persze ezek a dolgok közel sincsenek olyanok mint a tieid te azért remélem kis motivációt adott.Ha gondolod beszélgethetünk és kibeszélheted magad.
2020. okt. 26. 22:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendszeresen járok pszichológushoz (havi 2 alkalommal) augusztus óta most is menni fogok novemberben. Vele is ezekről szoktam beszélni és nem érzem, hogy előrébb lennék. De mindenek és mindenkinek megadom az esélyt abban, hogy segítsen mert ki akarok ebből szabadulni. Nem vagyok valami jó beszélgető partner, de meg próbálhatjuk.
2020. okt. 27. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!