Miért szólja le mindenki a turizmus-vendéglátás képzést? Nem érzitek mennyire összefügg minden mindennel?
A takarítónőket, kukasokat, sőt még komuveseket is sokan lenézik, pedig nélkülük meg rosszabb lenne a világ!
Mondjuk szerintem is túlzás hogy főiskolai képzés van belőle. Pedig a komuvesbol is lehet aztán építőipari vállalkozó ügyvezető igazgató!
Ezen a szakon végeztem. Oké, hogy nem a legnehezebb, de itt is kellett bőven tanulni. Nem a semmire adták meg a diplomàt. Én legalábbis becsülettel tanultam, megírtam a szakdolgozatot és megcsinàltam a két nyelvvizsgát.
Viszont pont amiatt amit leírtál, már szégyellem elmondani hogy mi a végzettségem. Jön a lenézés... Én a 2 nyelvvizsgát a szaknak köszönhetem, mert önszántamból nem csináltam volna meg a németet is. És nagyon jól keresek emiatt.
Akkor étterembe, szállodába de kell menni azoknak akik leszólják az ott dolgozókat ezzel a végzettséggel...
Ne szomorkodj emiatt. Ha szereted amit csinálsz, ne vegye el a kedved a sok rosszindulatú barom. A többsége egy nyelvvizsgát sem tud lerakni nyugodj meg.
Egyébként itt gyakorin mindenki informatikusnak vagy mérnöknek adja ki magát, a többi szakot meg leszólják. Érdekes dolgok ezek.
De teljesen igazad van: akkor ne várják, hogy a nyaralásuk alatt kinyalják a sggüket.
Ha a rosszindulat ölni tudna, sokan nem élnének már...
Ja és még annyi, hogy akármelyik szakra megy az ember mindenhol tanulni kell. Úgy gondolom senkinek nem adnak a két szép szeméért diplomát.
És volt bőven gazdaságis tárgyunk. Ráadásul nekünk államvizsgán kellett turizmusos tételről és gazdaságisról is beszélni. Akik meg gazdmenre jártak azoknak ugye csak gazdaságis téma volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!