Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szólja le mindenki a...

Miért szólja le mindenki a turizmus-vendéglátás képzést? Nem érzitek mennyire összefügg minden mindennel?

Figyelt kérdés
Jelenleg a saját szemével láthatja mindenki, hogy ha nincs turizmus megáll a világ. Mindenki a halálán van, mert nem utazgathat, nem mehet sehova, nincs nyitva semmi kb. a vírus helyzet miatt. Akik olyan nagy határozottsággal szidják a turizmust meg a hallgatókat, azoknak nem tűnt még fel, hogy azok az emberek mind a turizmus részei lesznek/vagy már azok (hiszen azon a területen végeztek) és nélkülük ki se lenne kinyalva a pici s*gge senkinek? Minden egyes ember, aki a turizmusban dolgozik teljesen mindegy milyen pozícióban, valahol el kell kezdeni, azok mind egy folyamatnak a részei. Akik meg elhordják minden szarnak a turizmus szakot meg azokat, akik ezt tanulják azok kicsit sem látják hogy mennyire szar most minden enélkül? Nincs nyaralás meg has süttetés a tengerparton turizmus nélkül, se semmi egyéb, ami a sok lenéző embernek a kedvére lenne amúgy kikapcsolódásképp az év bármelyik szakaszában. Csak érdekel, hogy azonkívül, hogy nem olyan nehéz szakról van szó, mint mondjuk egy mérnöki, attól még miért kell semmibe venni. Sajnos a sokadik ilyennel találkozom már és számomra nagyon sértő ez. Lehet hogy nem a legnehezebb egyetemi tantárgyak alkotják a szakot, de akkor ennyi erővel minden mást le lehetne nézni, ami nem pont ugyanazon a szinten mozog. Engem még úgy neveltek, hogy minden munka fontos és egyik sem szégyellni való, az meg hogy egyetemen tanulhat valaki az megint csak nagy kiváltság. Sok embernek nincs lehetősége. Szóval csak érdekel, hogy akik most otthon szenvednek a 4 fal között, hogy elmarad minden tervezett utazás, azok kicsit sem érzik, hogy mégis csak fontos szerepe van a turizmusnak és az abban dolgozóknak? Mert lehet hogy egy szállodai recepciós diploma nélkül is tud dolgozni, de egy szálloda igazgatója, aki valaha szintén recepciósként kezdte szintén turizmust tanult. A lenéző emberek pedig abban a szállodában fogják mereszteni a s*eggüket, aminek a vezetőit és alkalmazottait lenézik. Annyira feltud dühíteni, mikor ilyen nagyképűek és lenézőek az emberek másokkal szemben. Valaki mondja már el miért kell ezt csinálni.

2020. okt. 15. 19:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Nem azért nézik le mert nem fontos. Hanem mert túlképzés van, és alig lehet elhelyezkedni. Továbbá nem minden TV szakos lesz hotel igazgató sem, csak úgy elmondom. Sőt, legyakrabban közük sincs ehhez a szakhoz.
2020. okt. 15. 19:59
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

A takarítónőket, kukasokat, sőt még komuveseket is sokan lenézik, pedig nélkülük meg rosszabb lenne a világ!

Mondjuk szerintem is túlzás hogy főiskolai képzés van belőle. Pedig a komuvesbol is lehet aztán építőipari vállalkozó ügyvezető igazgató!

2020. okt. 15. 20:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a szakon végeztem. Oké, hogy nem a legnehezebb, de itt is kellett bőven tanulni. Nem a semmire adták meg a diplomàt. Én legalábbis becsülettel tanultam, megírtam a szakdolgozatot és megcsinàltam a két nyelvvizsgát.

Viszont pont amiatt amit leírtál, már szégyellem elmondani hogy mi a végzettségem. Jön a lenézés... Én a 2 nyelvvizsgát a szaknak köszönhetem, mert önszántamból nem csináltam volna meg a németet is. És nagyon jól keresek emiatt.

Akkor étterembe, szállodába de kell menni azoknak akik leszólják az ott dolgozókat ezzel a végzettséggel...

2020. okt. 15. 21:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Ugyanezt érzem én is, pedig nekünk is bőven kellett tanulni. Ugyanúgy kellett nekünk is minden olyan gazdasági tárgy, ami a többi gazdasági szakon + két nyelvvizsga. Persze nem lesz mindenki szálloda igazgató, de van sok más vezető pozíció, ami azért nem semmi tudást igényel, főleg ha mester képzést is csinál valaki. Nem értem az emberekben mi ez a szörnyű rosszindulat. Mindennap csalódok bennük sajnos, és pont miattuk váltam már teljesen megkeseredetté, holott anno ambíciózus és derűs voltam.
2020. okt. 15. 21:16
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Ne szomorkodj emiatt. Ha szereted amit csinálsz, ne vegye el a kedved a sok rosszindulatú barom. A többsége egy nyelvvizsgát sem tud lerakni nyugodj meg.

Egyébként itt gyakorin mindenki informatikusnak vagy mérnöknek adja ki magát, a többi szakot meg leszólják. Érdekes dolgok ezek.

De teljesen igazad van: akkor ne várják, hogy a nyaralásuk alatt kinyalják a sggüket.

Ha a rosszindulat ölni tudna, sokan nem élnének már...

2020. okt. 15. 21:59
 6/13 anonim ***** válasza:
96%

Ja és még annyi, hogy akármelyik szakra megy az ember mindenhol tanulni kell. Úgy gondolom senkinek nem adnak a két szép szeméért diplomát.

És volt bőven gazdaságis tárgyunk. Ráadásul nekünk államvizsgán kellett turizmusos tételről és gazdaságisról is beszélni. Akik meg gazdmenre jártak azoknak ugye csak gazdaságis téma volt.

2020. okt. 15. 22:03
 7/13 anonim ***** válasza:
14%
Végezz el egy műszaki vagy egy természettudományi szakot, aztán megtudod.
2020. okt. 16. 09:27
 8/13 anonim ***** válasza:
34%
7-es, de nem lehet mindenki műszaki szakember, mert a gépész diplomával pl. nem tudsz elvezetni egy vállalkozást, csak szólok. :*
2020. okt. 16. 12:00
 9/13 anonim ***** válasza:
17%
Hogy ne tudnál? Kismillió gépészmérnöknek van vállalkozása...
2020. okt. 16. 12:10
 10/13 anonim ***** válasza:
78%
Ahham, de átlátod úgy, mint aki ezt tanulta? Tudnál könyvelni? Vállalkozás alatt nyilván nem az otthoni munkára gondolok, ugye turizmusnál főként vendéglátói egységről, szállodákról beszélgethetünk, vagy ilyesmi. Gazdasági szakoknál tanulsz sok mindent, és amúgy meg nem kell lenézni, mert a segged nem nyalná ki senki a szállodában/vendéglátóhelyeken, ha valaki nem tanulja ki, hogyan kell.
2020. okt. 16. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!