Hogy szerezzek magamnak Instagram követőket? Hogy keltsem fel az emberek figyelmét?
Miért akarsz követőket azt leszámítva, hogy most ez a menő? Én is fotózom hobbiként, nekem is van instám, de letojom, hogy mennyivel nő az a szám. Attól függetlenül én a saját képeimet értékelem és nem csak ez alapján ítélem meg a tehetségemet. Ha nekem jó, akkor le van szarva más.
Amúgy sanszos, hogy az algoritmus szar. Mostanság az a menő, ha influencerkedsz és r*banckodsz instán. Ezeket követik, az értelmes dolgok kiszorulnak az emberek látóköréből ezek miatt. Pont azért mondom, hogy nehogy ez legyen a mérce, mert csak a saját kedvedet veszed el. Fotózz csak továbbra is, ne a követők miatt, hanem mert szereted csinálni.
"Mit tehetnék a több követőért?"
Beállsz a tömegbe. Népszerű tartalmakat generálsz: népszerű témákat fotózol, népszerű stílusban. Legyen egységes az oldalad: (nagyjából) egységes téma, egységes szerkeszés... Nem véletlenül népszerűek az olyan tematikus oldalak, mint a gangvégek, a budapestianfloors vagy a heteske által említett budapesti ablakos oldal.
Interaktív vagy, kommentelsz és beszélteted a népet: kérdéseket teszel fel a posztodban, insta sztoriban szavást indítasz, kérdezel stb.
Légy aktív, lehetőleg napi szinten posztolj.
A közösségi média arról szól, hogy az emberek elszórakoztatják egymás a saját maguk által generált tartalmakkal, hogy minél több időt töltsenek ott az emberek (a szolgáltató meg közben bezsebeli a hirdetések bevételetit). Minél többen reagálnak rád, annál jobb és annál jobban preferál az algoritmus. (Nyilván esztétikus női és férfi testek látványára elég nagy a kereslet... tehát "r!banckodással" gyorsan, sok követőt lehet szerezni.)
Fotográfiai szempontból a lájk, a követő semmit nem jelent. Sőt, jelentheti azt, hogy letértél a saját utadról, a népszerűség kedvéért.
Halk megjegyzés: a "profiktól" konstruktív kritikát kérj. Akinek egy csepp esze van, egyetlen hobbista képébe sem fogja beleverni a csúfot. Viszont fejlődni mindig van hely. Sokkal többre jutsz, ha azt kérdezed, mivel, hogyan tudnád meglátásuk szerint javítani a képeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!