Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Huszonévesek, ti nem pánikolto...

Huszonévesek, ti nem pánikoltok emiatt?

Figyelt kérdés
Néha rám tör a pánik. Mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, most vagyok 23. Nincs stabil párkapcsolat, sem biztos anyagi háttér, egyetemista vagyok. Még ha jól is megy minden akkor is csak 30 után fogok tudni gyereket vállalni, ha kapok egy normális társat, de az is lehet, hogy soha nem lesz se egy normális ember mellettem, sem gyerek. A lakásról ne is beszéljünk, fogalmam sincs, hogy fogok én annyi pénzt előteremteni, hogy saját lakásom legyen. Ti is küszködtök hasonló problémákkal? Hogy bírkoztok meg vele?

#felnőttneklenninembuli
2020. okt. 4. 19:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

Így van eltervezve ez az egész élet,már a milliomosok mindent ki találtak nekünk ki embereknek, lehet hogy hülyeség de ki van találva minden,pl egy lakást vagy házat egy csomó idő még rendesen meg tudsz venni,több helyen el vannak szállva az árakkal és a fizetésed pedig hónapról-hónapra elég csak ha diplomás vagy akkor is nevetségesen keveset fizetnek sok helyen.

Valljuk be őszintén mire meg lesznek az alapvető dolgaid addigra már nem tudod őket élvezni mert rá ment a fél életed arra hogy vegyél magadnak hitelre egy saját lakást-házat.

Én már nem aggódom ilyen dolgokon 22 évesen de régebben voltak kétségeim,megtanultam és látom az édesapámon hogy ő meg szenvedett azért hogy fel tudjon építeni egy házat amiben el lehet férni rendesen ha esetleg lenne barátnőm simán el férnénk és akár gyerekek is jöhetnének igaz nem akarok mert ezek a dolgok csak társadalmi nyomára alakulnak ki leginkább, szóval édesapám megszenvedett én ha nem muszáj nem fogok mert értelmetlennek látom azt hogy több évig azért gürizzek hogy legyen egy kecó ahova aludni jár leginkább csak az ember,jó lesz ez nekem, hálás vagyok hogy édesapám megszenvedett érte legalább nekem már nem kell, régen én is aggódtam hogy jaj mi lesz?

De minek aggódni ezeken, attól nem lesz jobb semmi sem.

Jöhet a lepontozás.

2020. okt. 4. 20:47
 12/19 anonim ***** válasza:
92%

A megfelelési kényszer tönkretehet.

Főleg így hogy ilyen céljaid vannak,amik a legjobb és leg tiszteletre méltóbb célok a világon hozzá teszem.

De mellé se barátod a közös célokhoz se egzisztenciád.

2020. okt. 4. 20:50
 13/19 anonim ***** válasza:
85%
A 30 az pont jó, még élj kicsit addig is, aztán meg majd 40 évesen jön a kapuzárási pánik.
2020. okt. 4. 20:58
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, tapasztalatokat. Tisztában vagyok a helyzetemmel és a világéval is, ez az egyetlen indok, amiért nem szeretnék gyereket: a bizonytalan jövő miatt. Persze nem lehet erőltetni ezeket a dolgokat és rágörcsölni. Nem a társadalomnak akarok avval megfelelni, hogy gyereket vállalok, hanem mindig is úgy képzeltem el az életem gyerekkel és egy szerető férjjel(lehet álomvilágban élek). Szerintem a mai világban egy fiatalnak ez óriási nyomás, főleg így, hogy ilyen bizonytalan minden és egyáltalán nem jósolnak szép jövőt. Tudom, hogy felesleges olyanokon parázni, ami nem is biztos, hogy meg fog történni, de gondolkodni szoktam a jövőmön sokat és sokszor bepánikolok. Köszönöm, aki megért. :)
2020. okt. 4. 21:07
 15/19 anonim ***** válasza:
32%
Mikor randizunk?
2020. okt. 4. 21:19
 16/19 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, hogy amelyik férfi gyereket akar, az nem engem fog választani anyának, szóval nincs miért rettegnem az idő múlásától. :D
2020. okt. 4. 21:44
 17/19 anonim ***** válasza:
Én férfi vagyok, de nem áll velem szóba egy nő sem, úgyhogy nem valószínű, hogy lesz normális családom. A lakás témától én annyira nem félek, de az is rengeteg idő. Megbirkózni nem hiszem, hogy lehet ilyennel.
2020. okt. 4. 22:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Pár éve én is ugyanígy voltam, viszont ma már inkább minél későbbre szeretném halasztani a gyerekvállalást. Egy gyerek rengeteg pénzkiadással és fejfájással jár, pár évig még meg akarom magam kímélni ettől.

22l

2020. okt. 4. 22:55
 19/19 anonim ***** válasza:
87%
Én már nem pánikolok, mivel elmúltam 30 és nem jöttek össze ezek a dolgok. Dehát nem lehet mindenki családos ember. Amúgy is lakáshoz jutni manapság szülői segítség nélkül elég nehéz ügy, ha találsz valakit együtt, közösen kéne felépíteni a jövőtöket aztán pár év és jöhet a gyerek is.
2020. okt. 4. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!