Tényleg bizalmat ébreszt, ha sokszor kimondjuk a nevét annak, akivel beszélgetünk?
Megfigyeltem magamon, hogy akik szimpatikusak, bizalmasabb viszonyban vagyok velük, azoknak gyakran kimondom a nevét, miközben beszélgetünk.
Én is szeretem, ha nekem mondják ki, valahogy jobban kedvelem tőle az illetőt.
Ti hogy vagytok ezzel?
Ha szól, hogy menjek oda akkor oké szólítson a nevemen.
De csak így kötőszóként ne mondogassa. Figyelj Józsi, Igazad van Józsi, Józsi te ezt hogy gondolod?
Nekem ez ilyen túl uralkodó, na majd Ő a nevemen szólítgat. Idegesítő.
Engem elmondhatatlanul idegesít. Egyébként igen, van egy olyan pszichológiai háttere amit írtok. Ügynökök, mlm-esek beszélnek így, akik a bizalmadba akarnak férkőzni.
Munkahelyen is vannak ilyen emberek. Közeli ismerősöm is. Rá már többször rászóltam de nem érti mi a baj vele.
Nekem ez olyan lekezelőnek tűnik. Mintha fogyatékos vagy demens lennék, őket szokták így egzecíroztatni: hogy vagy anyuka? Kérsz enni anyuka? Innál anyuka? Bekapcsoljam a tévét anyuka?
Ugyanez névvel. Szervusz Béla! Gyere ülj le Béla. Mi a véleményed Béla? Kérsz egy kávét Béla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!