Meg szeretném változtatni a nevem, de sokaknak ez nem tetszik, mit tegyek?
Már kicsi korom óta nagyon nehezen tudok azonosulni a keresztnevemmel, szégyellek bemutatkozni, és egyszerűen csak utálom és mióta az eszemet tudom le akarom cserélni egy olyan névre amit szívesen a magaménak tudok és ami önbizalmat ad. Azt hiszem a sok éves gondolkodás után mostanra döntöttem el ezt véglegesen. Van egy párkapcsolatom, 1 éve együtt vagyunk, és a barátomnak nem tetszik a választott nevem, viszont a régi nevem meg még annyira se tetszik neki. Családom is ellenzi a névváltoztatást, illetve a legjobb barátom is. (csak a számomra fontos embereknek mondtam el). Szerintetek érdemes mégis megváltoztassam, ha ettől garantáltan boldog leszek, viszont megromolhat a kapcsolatom a családommal és esetleg a barátom is szakíthat velem (remélem nem).
Privát üzenetben leírom a mostani és a választott nevemet.
Max lenne egy kis durci, de elöbb vagy utóbb hozzászoknak.
Esetleg ha felvennél egy második keresztnevet?
Én nevet változtattam úgy, hogy megmaradt az eredeti keresztnevem,és második névnek vettem fel a választottat. A névváltoztatás után már mindenkinek az új nevemen mutatkoztam be. Viszont a régi ismerőseim, és a családom a régi nevemen hív. Viszont mivel leggyakrabban azokkal találkozom akik már az új néven ismernek, így nagyon kevésszer hiv már bárki is a régi nevemen. Szóval egyrészt szerintem, ha úgy is változtatod meg, hogy eltörlöd teljesen a régit a családod tuti az eredeti neveden fog hívni,viszont mindenki akinek az új néven mutatkozol be azok azon.
Ja és 10 éve változtattam nevet, szóval ennyi idő alatt már szinte fura, ha valaki az eredeti keresztnevemen hív, de nyilván az első 1-2 évben még nem volt olyan jelentős a változás. Viszont sokkal jobban tudok azonosulni a nevemmel,és magabiztosságot adott! Sok sikert,remélem ez segít dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!